HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2013.04.18. 21:00 balazs_k

Közeleg a 22. Wave Gotik Treffen

Címkék: hírek

wgt2013.jpgErősen közeleg az idei Wave Gotik Treffen időpontja, de a hivatalosan bejelentett fellépők listája még korántsem teljes. Egyelőre úgy tűnik, hogy a tavalyi, töménynek nevezhető kétnapos "neofolk ünnep" idén nem fog megismétlődni (ez eddig is így volt az utóbbi időben, minden második évben van kéttermes neofolk nap a Volkspalastban, a köztes években kisebb helyszíneken kevesebb kapcsolódó zenekar lép fel). Az idei kínálatból mindenképp kiemelhetjük a Darkwood fellépését, akik nyolc év után játszanak újra a WGT-n. Visszatér a Magyarországon is többször megfordult amerikai Lux Interna is, és nagyjából ennyi is a jelenlegi kínálat neofolk terén. Az industrial/noise/experimental színtérről megemlíthetjük a veterán brit Sutcliffe Jügendet, valamint a 10 év szünet után visszatérő német Predominance-t.

Ezek tehát a hivatalosan bejelentett zenekarok. Nem hivatalosan a "bennfentesektől" közszájon forognak különböző zenekarnevek, közte kimondottan érdeklődésre számot tartóak és örömteliek is, de ezzel várjuk meg a hivatalos bejelentést.

És a tények:

22. Wave Gotik Treffen

2013. május 17-20., Lipcse, Németország - rengeteg helyszínen

Belépő elővételben 89 euró, Obsorgekarte (kempingjegy) 25 euró.

Minden további lényeges információ megtalálható a fesztivál honlapján.

wgt2013.jpg

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása