HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2015.12.28. 11:00 balazs_k

LAKES - Arms in Twilight LP (Beläten, 2015)

Címkék: lemezkritika

lakes_arms.jpgA nagy sikerű Blood of the Grove után megjelent az ausztrál Lakes új nagylemeze (vagy a régi terminológiák szerint mondjuk inkább minialbum, 8 szám található az anyagon, 25 perc terjedelemben - bár a vinilkorszakban nem volt ritka ez a hossz egy nagylemeznek sem), ezúttal a svéd Beläten (a trepaneringsritualenes Thomas Ekelund saját kiadója) gondozásában. A zenekar ott folytatja, ahol az előző lemezzel abbahagyta (ez már az előzetes kislemez, a Carved Remains fényében is sejthető volt), a post punk és a neofolk legjobb hagyományai keverednek: akusztikus(abb) gitárakkordok, darkos gitárdallamok, erőteljes, főleg tamokra épülő dobok, gyomorba vágó basszusgitár, kántálós ének. A dalok talán nem annyira fogósak, nem annyira "slágeresek", mint az előző anyagon (vagy csak több hallgatás kell nekik - ez végül is a Blood of the Grove esetében is így volt, nem elsőre hatnak a számok, fokozatosan érnek be, persze ez nem baj), de akinek tetszett a Lakes eddigi munkássága, az ebben a lemezben sem fog csalódni, egyértelműen azt az irányvonalat viszi tovább, amit a korábbi kiadványaival lefektetett. "Újdonságként" talán azt lehet megemlíteni, hogy a Dragon Current című dalban női ének is hallható - minden mást a zenekart vezető Sean Bailey vett fel egyedül. Ahogy az előző lemeznél is, itt még inkább mondhatjuk, hogy már csak a hossz miatt sem válik unalmassá az anyag, gyorsan elrepül ez a 25 perc, végig izgalmasan, üresjárat nélkül.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása