HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2014.03.15. 12:00 balazs_k

LAKES - Blood of the Grove (2013, Avant! Records)

Címkék: lemezkritika

lakes_blood.jpgA kevés megmaradt felület egyikén, ami még ezzel a zenei körrel foglalkozik (bár sajnálatos módon azt is megszállták már a metalosok, mint úgy általában az egész közeget), a szokásos év végi listázásoknál volt egy érdekes összeállítás, amelyben a színtérhez kapcsolódó zenészek sorolták fel kedvenc lemezeiket a tavalyi évből. Itt figyeltem fel az ausztrál Lakes Blood of the Grove című anyagára, melyet többen is említettek, és mivel az olasz Avant! Records adta ki, akiknek van pár érdekes, színvonalas kiadványa, kíváncsiságból meghallgattam ezt a lemezt is - az ember éhezik az újdonságokra (sajnos kevés jó anyag jelenik meg mostanában).
A Lakes a tasmániai származású, jelenleg Melbourne-ben élő Sean Bailey egyszemélyes zenekara, akinek nem ez az első kiadványa (több mint 10 éve jelent meg az első kislemeze), mégis csak most, ezzel a felvétellel kapott nagyobb, nemzetközi figyelmet. És nem véletlenül, egyáltalán nem érdemtelenül. A 30 perc hosszú, vinilen megjelent anyag 10 számában lenyűgözően ötvöződik a Joy Division-féle post-punk/proto-dark a korai Death in June zeneiségével. Akusztikus gitárok, erőteljes dobok és basszusgitár, izgalmas szintetizátordallamok, hangeffektek, kántáló ének, mindez "autentikus" hangzással, mintha a felvétel a 80-as évek elején készült volna. Nincsenek kiemelkedő pillanatok, egyenletes színvonalon zakatol végig a 30 perc (ami tökéletes hossz ennek az anyagnak); mindvégig izgalmas, magával ragadó.

A zenekar Bandcamp-oldalán végighallgatható a teljes anyag, az olasz Avant! Recordstól és az ausztrál No Patience-től pedig megrendelhető az LP, különböző verziókban.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása