HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.05.05. 20:00 sorger

GOATVARGR - Black Snow Epoch (Cold Spring, 2010)

Címkék: lemezkritika

Kedvenc akcióhősöm, Herr Nordvargr ismét lecsap itt nálunk, ezúttal egy lemezismertető által. Korábban már említettem, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, jóravaló, derék zajmágus Henrik barátunk, azt azonban el kell ismernem, a mennyiség olykor nála (is) a minőség rovására megy. Ez esetben szerencsére nem erről van szó, így bátran kijelenthetem, a GOATVARGR ismét remekel, tessék tehát ámulni-bámulni, persze vérmérséklet szerint. 

Az Andy O'Sullivan (Goat) és Henrik Nordvargr Björkk (Vargr) által alkotott duó második albuma a Black Snow Epoch, lényegében egyenes és ésszerű, logikus folytatása a debüt korongnak. Nincs tehát komolyabb meglepetés, haladnak a korábban már viszonylag szűkre, de annál kalandosabbra taposott ösvényen, a legendás BATHORY zenekar és annak néhány éve elhunyt vezére, Quorthon előtt tisztelegve, a maguk módján. Struktúrájában továbbra is a többszörösen rétegződő harsány, absztrakt zaj az alap, amire olykor némi finomabb (persze csak az ehhez a környezethez viszonyított) meditatív, ambient jellegű megoldások úsznak rá, kialakítva így egy rendkívül szuggesztív, erőteljes végeredményt. Ami különösen meglepő számomra, hogy néhol a mára már legendává nemesült, Artur Zab irányította lengyel származású, de jelenleg Németországban székelő LEICHE RUSTIKAL formáció hatását lehet érezni a szerzeményeken, legalábbis nekem ez ugrott be már az első hallgatás során is, de lehet, hogy ez csak számomra tűnik így, mindenesetre nincs különösebb problémám ezzel sem, a felsorakoztatott témák minősége így is megkérdőjelezhetetlen. A dalokat egyenként kiemelni nem tartom fontosnak, hiszen az albumot egészében hallgatva kaphatjuk meg azt az élményt, amit valójában magában hordoz a Black Snow Epoch, nevezetesen egy hullámzó, lüktető, néhol ringató utazást a zaj territóriumába, a GOATVARGR útmutatása alapján.

A lemez természetesen megrendelhető az angol Cold Spring Recordstól közvetlenül, de számos terjesztőnél is kapható, ráadásul több helyen akciós áron.

www.coldspring.co.uk

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása