HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2018.01.09. 21:00 balazs_k

A Darkwood is kapott egy tribute-lemezt

Címkék: hírek

darkwood_tribute.jpgAz egyik legszimpatikusabb német neofolk zenekar kétség kívül a Darkwood. Szerénység, pozitív hozzáállás, magas színvonalú produktumok. A "nagy öregek" mellett fiatal zenekarnak tűnnek, de ha belegondolunk, ők is lassan már 20 éve a pályán vannak. Nekik is vannak követőik, fiatalabbak, akik felnéznek rájuk. Az egyik ilyen az amerikai In Ruin. Több szállal kötődnek a Darkwoodhoz, a Heidenvolknál, a Darkwood mögött álló Henryk Vogel kiadójánál adták ki a lemezüket, amelyen Henryk is közreműködött, koncerteztek is együtt. És ők voltak azok, akik úgy gondolták, hogy ennyi év után itt az ideje, hogy a Darkwoodnak is legyen tribute-lemeze, megérdemelnék, különösképpen így a 20. évforduló tájékán. Úgyhogy meg is szervezték. Mivel amerikaiakról van szó, a barátaik is főleg amerikaiak, így a lemezen kicsit túlsúlyban vannak az (észak-)amerikai előadók (legalábbis jelentőségükhöz képest), de ez legyen a legnagyobb gond. Emellett német és spanyol zenekarok szerepelnék még a lemezen (pontos listát lásd lejjebb), valamint maga az ünnepelt zárja a lemezt egy koncertfelvétellel (amit a lipcsei Wave Gotik Treffenen vettek fel pár évvel ezelőtt). A minden ízében a Darkwood világát idéző tetszetős kiadvány a német FolkWorld kiadóval együttműködésben jelent meg, 300 példányban (200 fekete és 100 arany) vinilen. Megrendelhető a kiadótól (amíg a készlet tart, persze).

darkwood_tribute.jpg

David E. Williams - Nothing Left To Lose
Har Belex - Lied Am Feuer
Traum'er Leben - Verlorenes Heer
In Ruin - Break Of Dawn
Crooked Mouth - Secret Places
Night Profound - Epitaph
Tyr-Kreis - Winterrune
Irmeynsul - Deutsche Sonnenwend
Jerome Deppe - Caucasian Tales
Darkwood - Forgotten Beauty

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása