HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2017.01.04. 23:00 balazs_k

OSTARA - Napoleonic Blues LP (Soleilmoon, 2016)

Címkék: lemezkritika

ostara_napo.jpgHárom év után új anyaggal jelentkezett Richard Leviathan mostanra tényleg teljesen egyszemélyessé vált zenekara, az Ostara. Az új kiadványon azt az irányt viszi tovább, amit már a két előző lemezen is képviselt (mióta visszatért a torzított gitáros, rockzenekaros zsákutcából): egyszerű, akusztikus gitáros neofolk dalok, egy kis szintetizátor és dobgép a háttérben, mindezeken pedig a rá jellemző dallamos ének. Kicsit talán kevesebb lett a billentyű, most nincs annyi finom kis zongoradallam, a szintiszőnyeget is háttérvokálokkal ("dúdolással") pótolja. Ellenben a dobgép kicsit változatosabb lett, új hangzások (elektronikusabb hangszínek) is megjelentek, de ezeken túl nagy változás nincs az eddigiekhez képest. Akinek tetszett az előző két lemez is, az nagy valószínűséggel ezt is szeretni fogja, akit meg már korábban elvesztett, azt nem most fogja visszaszerezni. Én mindenképp az első csoportba tartozom, szeretem ezt a lemezt, jó dalok vannak rajta (a lendületesebb, slágeresebb tételektől a csendesebb, melankolikusabb pillanatokig minden szokásos elem megtalálható), jól is szól, és igazodva az új (számomra mindenképp pozitív) trendekhez (meg persze a formátumhoz), nem is túl hosszú, szóval igazán nekem való (mondjuk én az eddigi összes lemezüket szerettem, ha nem is teljesen egyformán, de mindegyikben megtaláltam a nekem tetsző dolgokat).

Az album először csak vinilen (és online letöltésként) jelent meg (szintén a korszellemnek megfelelően), de hallgatva a közönség szavára, hamarosan jön a cd-verzió is (ebben a közegben még sokan vesznek cd-ket, ami szintén pozitív számomra).

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása