HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2013.06.11. 18:00 sorger

Őszköszöntő - Focus Abyssi IV.

Címkék: koncertajánló

FA4hu.pngA negyedik Focus Abyssi-est alkalmával különleges nyárzáró neofolk eseményen vehetünk részt. A nem mindennapi programsorozat igen messze áll a hétköznapi szórakoztatás egydimenziós világától, természetes tehát, hogy most is a legfinomabb underground specialitások lesznek terítéken.

A több mint 40 éve működő tengerentúli CHANGES zenekar 8 év után lép ismét magyar színpadra. Robert N. Taylor és Nicholas Tesluk duója a neofolk stílus történetének leghitelesebb interpretátora. Ők látták, tapasztalták, hogy a népzene hogyan válik alkalmassá filozófiai és metafizikai többlettartalmak hordozására. A CHANGES aktív szerepet vállalt a folyamatok alakításában. A 20. század válságjelenségei láttán a két tag a problémák gyökereit kívánta feltárni, megérteni a jelenségek mozgatórugóit és a romok között is ösztönző, felfelé mutató művészi pályát bejárni. Már az 1969-es induláskor is a népzene jelentette az alapokat az amerikai kettősnél, és ezen a talapzaton épült fel apocalyptic/dark folk munkásságuk, melynek a görög mitológia, a pogányság, a klasszikus értékek képezik a fő vonulatait. A 2010-ben megjelent ötödik nagylemezük, a Lament személyesebb hangvételű, lelki megpróbáltatásokról szól. Ezen az estén a zenekar az összes korszakát megidézi, így szellemi munícióban nem lesz hiány. A veterán csapat a 'Ride the Tiger' (Tigrislovaglás) nevet adta turnéjának. A budapesti terep tökéletes lesz a gyakorláshoz.

Két vendégzenekar ad koncertet a CHANGES előtt. A CAWATANA új felállásának hazai debütálása lesz az est egyik érdekessége. A csoport több mint hat évvel ezelőtt lépett fel utoljára Magyarországon teljes felállásában, valamint öt évvel ezelőtt egy rövid akusztikus koncert keretében adtak elő CAWATANA-számokat CWTN néven duóban. Ezúttal sem a zenekar megszokott műsorát hallhatjuk, hanem egy speciális akusztikus program lesz terítéken, mely mind a koncert hosszát, az eljátszott dalok számát, mind a hangszerelést, a felvonultatott hangszereket tekintve is bővebb, teljesebb lesz, mint a legutóbbi alkalom.
A hagyományhű neofolk csapatnak hosszú idő óta nem volt idehaza fellépése, így nagy öröm, hogy alkalmunk lesz meglátni, meghallani, jelenleg hol tart pályáján az egyik legkiemelkedőbb zenekarunk.
 
A SCIVIAS új felállásának debütálása néhány hete történt, érdekes összecsengés ez a CAWATANA esetével. A SCIVIAS-tól ez alkalommal több élőhangszeres rész várható, a krautrock, a folk és a pszichedelikus részek tökéletes egybeforrasztásakor, így a magyar legenda ismételt felbukkanása tehát egy budapesti színpadon feltétlenül örömteli eseményként könyvelhető el.

Focus Abyssi IV.

Budapest, Kék Yuk, III., Fényes Adolf u. 28.

2013. szeptember 5. (kapunyitás: 20:00, koncertkezdés: 20:30)

CHANGES (USA)
SCIVIAS (HU)
CAWATANA (HU) - akusztikus műsor

Belépőjegy elővételben: 2500 Ft (focusabyssi@gmail.com) szeptember 4. éjfélig

Belépőjegy a helyszínen: 3000 Ft

További információ:

http://www.highfiber.com/~thermite/changes1.html
http://www.myspace.com/sciviasofficial
http://www.myspace.com/cawatana
http://www.yuk.hu/
 
 
FA4hu.png
 
 

Focus Abyssi IV

Thursday, September 5, 2013
Doors open: 20.00, Concerts: 20.30
Kék Yuk, Budapest, Hungary
III., Fényes Adolf u. 28.

CHANGES (USA)
SCIVIAS (HU)
CAWATANA (HU) - acoustic set

Ticket price: 3000 HUF (11 EUR), pre-sale: 2500 HUF (9 EUR)

Ticket order: focusabyssi@gmail.com

FA4eng.png

For route planning you can use the route planner of Google Maps (also for public transport).

12 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó összeállítás, ígéretes estnek nézünk elébe.
Ejha, pofás kis műsornak tűnik, ideális levezetés a nem sokkal előtte megrendezett Nile-buli után (ajh, azt én mennyire várom!).

A Changes kifejezetten érdekel, egy Magna-válogatáson hallottam egy dalukat, amit kellemesnek tartottam. A Scivias még nem került igazán közel hozzám, ha ilyen spirituális tartalmú zenék, akkor már inkább Actus (áldom az eget, hogy ott lehettem 2011-ben).

Arról nincs esetleg valakinek tudomása, hogy az Ataraxia nem méltóztatik-e tiszteletét tenni poros kis hazánkban? :-(
Korábban már próbálkoztunk velük, de nem tudtunk megegyezni az anyagiak terén.
Az ATARAXIA 2005-ben már tiszteletét tette poros kis hazánkban.
Tudjuk. Ott voltunk.
Irigyelve is vagytok mindannyian. Olvastam a 2005-ös koncertjükről, de abban az évben talán éppen csak ismerkedtem a zenekarral (lehet, hogy csak 2006-ban). Az pedig, hogy egyszer voltak, nem zárja ki, hogy még egyszer jöjjenek. :-(
Egyébként elővételben csak a posztban feltüntetett mailcímen lehet jegyet rendelni, vagy valamilyen eladóhelyen (CD Pince, vagy valami) is beszerezhetők?
A szeptember végi Der Blutharsch/Deutsch Nepal turnéról nem tudtok véletlenül valamit? Mert a zenekarok által bejelentett dátumok közt ott van Budapest, de a Gyár a helyszín, ami meg ugye május óta nem létezik. Máshol pedig sehol egy szó sincs az egészröl. Elõre is kösz ha tudtok mondani bármi infót.
@Case: A budapesti eseményt tudomásunk szerint a Gyár csapata törölte, de az a biztos, ha az illetékeseknél is rákérdezel. Ellenben Bécsben és Pozsonyban meg lesznek tartva a koncertek, sőt a szlovák fővárosba még egy autót is útnak indítunk, ha minden a terveink szerint alakul.
Kösz az infót! Akkor nálam is marad Bécs vagy Pozsony.
Mondjuk az egészben csak az a furcsa, hogy még a Blutharsch által tegnap este kiposztolt aktuális turnéprogramban is ott volt Budapest, szóval kiváncsi vagyok, hogy õk voltak lusták törölni, vagy mi a helyzet.
Közben ráírtam Blutharsch-ékra kiváncsiságból, hogy õk mit tudnak és Albin kicsit zavaros válaszának nagyjából annyi volt a lényege, hogy "Oh, érdekes, akkor lehet ezért nem válaszolt semmire a szervezö". Azért érdekes egy hozzáállás ez a Gyáras brigád részéröl.
Koncertbeszámoló nem lesz az eseményről? Óriási koncert volt, örülök, hogy láthattam a Changest. Valaki nem tudja, milyen számokat játszottak? Én csak azokat a számokat ismertem, amiket a Youtube-on megtaláltam, a koncerten vettem meg a Lamentet.
süti beállítások módosítása