HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.07.03. 13:00 sorger

WAPPENBUND - Music For Empires 7"EP (White Ashes, 2011)

Címkék: lemezkritika

Ahhoz képest, hogy a német WAPPENBUND csoport egy ideig a múlt ködében sodródva feloszlatottnak lett tekintve, az elmúlt két esztendőben a Bussler házaspár rendkívüli módon a lovak közé csapott, rövid időn belül a harmadik rövidebb anyaggal rukkoltak elő (azért esetleg lassan jöhetne már a friss album is). 

Az "A" oldalon hallható Empires kalapálóan sűrű, viharos erejű dobokra építkezik, egyértelműen a Zeitenwende világát idézve, de sajnos kevésbé fajsúlyos ötletekkel felvértezve és lényegesen halványabb megszólalással megtámogatva. Hiányzik a katarzis érzete, fáradt, kicsit talán elkapkodott és kevésbé felkavaró darabról van szó. A Son Of Sun az Empires ikertestvére is lehetne, sajnos minden tekintetben, az összes erényével és a hibáival együtt. A hangzás itt is erőtlen, a dal sem képes az elvárható szinten meggyőzni, egyértelműen önismétlésnek tűnik. Talán a sok (kicsit elaprózottnak tűnő, habár kétségtelen, hogy a Heaven és a Licht Ist Leben anyagok színvonala megkérdőjelezhetetlen) rövidebb megjelenés után végre egy újabb albumnak kellene következnie, ahol újra ereje teljében varázsolhatna a német duó, vagy ha nincs ötlet, nem kell erőlködni és minden áron nyújtani a már így is viszonylag terjedelmes, eddig meglévő diszkográfiát. 

A cseresznye színű korong két verzióban látott napvilágot. A szerényebb kiadás égővörös bakelit kislemez, egy ezüstös színben csillogó, filmtekercseket rejtő kerek fém dobozra emlékeztető alumínium csomagolásban (természetesen a WAPPENBUND-logóval díszítve), zenekari viaszpecséttel, dupla inzerttel, 294 példányban, míg a nehezebben beszerezhető, extra változat 50 példányban, 1 dalt tartalmazó bónusz CD-R (fekete pont) társaságában, Maria és Sven által dedikálva. 

www.elsola.de/label/greyland/wappenbund/index.htm

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása