HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.05.26. 20:00 balazs_k

Magyar zenekarok koncertje Prágában

Címkék: koncertajánló

Úton a lipcsei Wave Gotik Treffen felé, a három magyar zenekar, amely fellép a fesztiválon (The Moon and the Nightspirit, Cawatana, Larrnakh), egy koncert erejéig megáll Prágában, ahol a K4 nevű egyetemi klubban játszanak június 9-én, csütörtökön este 8 órától, a cseh Epidemie Records szervezésében.

A Larrnakh a tavaly megjelent bemutatkozó lemez (Now will you believe?) és a napokban megjelenő új album (Like the silken shrouds of loneliness) dalaiból ad ízelítőt, valamint egy régebbi szerzemény felcsendülése is várható, a Bellum omnium contra omnes anyagról. Dallamos, melankolikus, érzelemgazdag neofolk dalok harsány, erőteljesen industrial keretbe foglalva, akusztikus gitárral, hegedűvel, csellóval, elektronikus alapokkal, magyar és angol nyelvű szövegekkel.

A Cawatana kicsit más műsort ad elő Prágában, mint Lipcsében, a korábban bejelentetteknek megfelelően a WGT-n lesz a tavaly megjelent Advocation for Privileges mini album számainak ősbemutatója, így Prágában inkább a régebbi dalokon lesz a hangsúly, elsősorban a 2003-as Struggle for Wisdom bemutatkozó nagylemezről, kiegészítve különböző válogatásokon megjelent szerzeményekkel. Lendületes és lágy, könnyed, dallamos dark folk akusztikus gitárokkal, basszusgitárral, ütősökkel, billentyűs alapokkal, angol és magyar nyelvű szövegekkel.

A Moon and the Nightspirit kicsit több mint egy év után tér vissza Prágába, tavalyi, nagy sikerű koncertjüket megismétlendő. A nemrég megjelent, Mohalepte című új lemezükbe nyújtanak most betekintést, melyen a megszokott, magas színvonalú, éteri "álomfolk" zenei világukat új ízekkel (hangszerekkel, hangulatokkal) fűszerezik, természetesen régebbi szerzeményekkel karöltve, a jól bevált élő felállásban, akusztikus gitárral, hegedűvel, basszusgitárral, ütősökkel, női és férfi énekkel.

A belépő 280 cseh korona.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása