HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2010.11.25. 19:00 sorger

SONNE HAGAL - Läuthner 2a 7"EP (Luftschutz Entertainment, 2009)

Címkék: lemezkritika

A SONNE HAGAL évek óta az egyik legstabilabb, legmegbízhatóbb pontja a neofolk színtérnek. Nincs különösebb felhajtás körülöttük, "mindössze" teszik a dolgukat, zenélnek, kiadványokat jelentetnek meg és néha színpadra is állnak. A most tárgyalt kiadványuk egy 2009-ben kiadott kislemez, igazi remekmű!

Az "A" oldalon felcsendülő Grotesque 1: Barbara Allen, egy tőlük megszokott módon csendes, lágy, érzéssel megszólaltatott kompozíció, különös hangsúlyt fektetve a vokálra. A gitár szépséges alapot biztosít, a hegedű kicsit a háttérben szól, minimális effekttel megcsavarva, de tökéletesen igazodik a dal egészéhez. Ebben a dalban maga Matt Howden sietett a német fiatalok segítségére hegedűjátékával, amely - mint mindig - itt is rendkívül karakteres és megbízható. A "B" oldalon található Grotesque 2: Beginning And End egy erőteljesebben megszólaló, tempójában azonban az első számhoz hasonlóan rendkívül kimért, leírhatatlanul gyönyörű szerzemény. Ebben a két dalban minden benne van, amiért a SONNE HAGAL-t szeretni lehet. Hihetetlenül kifinomult muzsika, bámulatos eleganciával és mindezek mellett megfelelő erőt sugározva uralkodik el a hallgatón.

A kiadvány 500 példányra limitálva jelent meg, a rajongóknak egyértelműen kötelező vétel!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása