HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2010.11.19. 19:00 sorger

HILTER - Sexfilms CD (Ars Benevola Mater, 2004)

Címkék: lemezkritika

A rendkívül "ötletes" és még véletlenül sem tréfás elnevezésű HILTER zenekar bemutatkozó albuma ugyan elég régi, de azt hiszem, Magyarországon kevesen ismerik, így érdemes néhány szóban bemutatni. Az eredetileg kazettán (A Juin Juillet Records) publikált anyag CD-s újrakiadásáról teszek említést az alábbiakban.

 A kevés információ birtokában - mind a lemez, mind a zenekar kapcsán - feltételezésem szerint alkalmi projektről van szó, ezt látszik alátámasztani a közvetlenül Maurotól (ABM) kapott nyúlfarknyi ajánlás is. Egyfajta avantgard örömzenélésről van szó, ahol gátlástalanul keveredik ritual-industrial, noise, ambient, és persze a lemez címéből már előre sejthetően némi felnőtt mozis hangparádé. Ebből a szempontból feltétlenül említést érdemel a beszédes című Analdildo, ami tulajdonképpen egy jól manipulált effekt, egy löket zaj és némi narráció jól eltalált vegyítése. Amilyen bizarrul hangzik, annyira jól működik ez a gyakorlatban. A Sushi Slut Sisters egy visszafogottabb dark-industrial tétel, a Magma Wet Party már egy karcosabban lüktető darab, a She's Dry pedig szépen lezárja a lemezt. Gyakorlatban a Dyanne Thorne az utolsó "dal", de ez igazából csak egy pár másodperces szörtyögés-mormogás. 11 szerzemény, 53 perc, ennyi számokban az album. Egyszer feltétlenül érdemes meghallgatni! 2006-ban megjelent a második album is Prepared címmel, de sajnos eddig még nem volt hozzá szerencsém, meg egyébként is mindössze CD-R kiadvány, így azonnal jár a fekete pont.

Amennyiben bárkit is érdekel, a  Sexfilms, illetve még számos ABM-es kiadvány közvetlenül tőlem is megrendelhető.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása