HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2010.11.18. 20:00 sorger

NEBELKORONA - Tannenhochforst CD (Heimatfolk, 2010)

Címkék: lemezkritika

A Christoph Ziegler vezette NEBELKORONA második sorlemezéhez érkezett (Dämmerung im Herbst és Des Nachts in Tristen Nebeln címmel volt korábban két EP is), egyben ez a debütáns kiadvány a Heimatfolk kiadó címkéjével. Korábban elsősorban inkább a black metal világában volt ismert a zenekar, annak ellenére, hogy Christoph ezt a formációt állítólag pont a fekete fémtől való elszakadás jegyében hozta létre. Többek között a VINTERRIKET által elhíresült zenekar viszonylagos termékenységéhez kétség sem férhet, és ebben az esetben dicséretes módon a mennyiség mellé a megfelelő minőség is párosul.

Az album egészét átható nyugodt, kimért középtempó, az egyszerű, még véletlenül sem túlbonyolított hangszeres témák engem egy kissé ugyan a finn TENHI bizonyos korai szerzeményeire emlékeztetnek (Suomen - Morrow és társai) , de kivételesen még ez sem akkora probléma. Kellemesen, ringatva lüktetnek sorban a dalok egymás után, melyek közül a Sonnenhallt emelném ki elsősorban, finoman visszafogott zongora és lágy szintetizátor dallamaival. Hasonlóan erős még a Waldzauber is, de szinte az összes itt szereplő szerzeményt felsorolhatnám. Az album megszólalására sem lehet panaszunk, telten, arányosan szólnak a dalok, Axel Frank ezúttal is remek munkát végzett a berlini Blue Lounge stúdióban.

A Tannenhochforst ugyan távolról sem kiemelkedő lemez, de Christoph egy ideje stabilan hozza ezt a megbízható, "háttérzenének munka közben" színvonalt. Műfajilag már nem kimondottan indokolt az elkülönülés a főzenekartól, de gondolom különböző okokból sem a kiadók, sem Herr Ziegler nem tartják aktuálisnak az összefonódást. Annyi baj legyen! Közben már az új VINTERRIKET mCD (Zwischen den Jahren) is megjelent a Steinklang/Sturmklangnál, így a közeli jövőben azt is górcső alá vesszük majd.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása