HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2016.04.02. 21:00 balazs_k

Jön a 25. WGT

Címkék: hírek

wgtbanner2.jpgIsmét jubileumi évhez érkezett a lipcsei Wave Gotik Treffen: immáron 25. alkalommal kerül megrendezésre a sötét zenék legnagyobb seregszemléje. A remekül sikerült huszadik évforduló után lássuk, mit tartogatnak nekünk a szervezők az újabb ünnepi évben.
Az eddig bejelentett fellépők között jó pár örömteli név is található, nagy visszatérők, kíváncsian várt debütálások, jubileumi koncertek. Az akusztikus gitáros neofolk mezőnyéből 5 év után újra fellép Lipcsében az amerikai Backworld, valamint első WGT-s koncertjét adja a nemrégiben nagyszerű bemutatkozó nagylemezével feltűnt spanyol Har Belex. A jobb híján talán klasszikus gitáros neofolknak, vagy álmodozós folknak nevezhető vonalból itt lesz a múlt évben Magyarországon is fellépett spanyol Sangre De Muerdago és a szintén első WGT-s koncertjét adó orosz Sunset Wing. A military pop/martial industrial nagyágyúi közül talán a két legnépszerűbb, az új lemezével a korábbi hangzásvilágához visszatérő Derniere Volonte és a több éves csend után újra felbukkanó (mellesleg a WGT-n eddig még sosem fellépő) Triarii teszi tiszteletét a fesztiválon, de itt mutatkozik be Geoffroy D. "táncosabb" formációja, a Position Parallele is. Az északi industrialt Nordvargr, a Deutsch Nepal és a Protagonist reprezentálja. Az éteri neoklasszikus/folk zenekarok közül a nemrég Budapesten is fellépett bolgár Irfan és az Arcana (egykori) énekesnője, Ann-Mari Thim által fémjelzett svéd Angelic Foe tarthat számot nagyobb érdeklődésre. Érdemes még megemlíteni a spanyol ritual folk zenekart, az Árnicát, a Treha Sektori francia dark ambient projektet, a 25. születésnapját ünneplő német Thorofont, valamint a neoclassical/martial industrial egyik előfutárának is tekintethető, 35 éves jubileumi koncertet adó angol In the Nurseryt, mely szintén öt év után tér vissza a WGT-re.
A fent említett, már hivatalosan bejelentett fellépők mellett még számíthatunk pár érdekes névre, melyek az elkövetkező napokban-hetekben lesznek közzétéve.

wgtbanner1.jpg

25. Wave Gotik Treffen

2016. május 13-16., Lipcse, Németország - rengeteg helyszínen szerte az egész városban, sátorozási lehetőség a fő helyszínen, az agra vásárközpontban a város szélén.

A négynapos belépő elővételben 120 euró, mellyel a tömegközlekedés is igénybe vehető a fesztivál időtartama alatt, péntek 8:00-tól kedd 12:00-ig.

Obsorgekarte (kempingjegy) 25 euró, amely a sátorozási lehetőségen kívül a szokásos programkönyvet is magában foglalja. Az Obsorgekarte csak belépővel együtt érvényes.

Parkolás a vásárközpontban, parkolómatricával, ami 15 euróba kerül, és a fesztivál teljes időtartama alatt érvényes.

Ahogy minden évben, a szervezők idén is nagyjából 20 ezer látogatóra számítanak.

További részletek és jegyrendelés a fesztivál honlapján.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása