HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2016.02.14. 15:00 balazs_k

King Dude Budapesten

Címkék: koncertajánló

kingdude.jpgAz egyre erősebb amerikai neofolk színtér egyik legnépszerűbb reprezentánsa, a King Dude néven alkotó TJ Cowgill zeneileg ugyan már kissé ellépett a kezdeti neofolk hangzásvilágtól, az akusztikus gitár mellett erősen dominál már az elektromos is, a folk mellett a rock, a blues, a country is egyre nagyobb szerepet kap dalaiban, de továbbra is nagyszerű szerzeményeivel bizonyítja, hogy nem véletlen a népszerűsége. Tavaly Berlinben élőben is láttam, akkor szólóban, egy szál gitárral lépett fel (a végén pár számban egy szál zongorával), de egyedül is nagyon hatásos, meggyőző koncertet adott, ennek hatására szerettem meg igazán zenéjét. A korai lemezek borzasztó hangzásával addig nem tudtam mit kezdeni (és azóta sem, pedig a dalok maguk jók lennének), a 2014-es Fear viszont már nagyon jól szól (nem véletlen, producer: Bill Rieflin [Ministry, Pigface, KMFDM, Swans stb.]) és nagyon jó számok vannak rajta, azóta is azt tartom a csúcslemezének, mindent összevetve azt hallgattam a legtöbbet 2015-ben. A tavaly megjelent Songs of Flesh & Blood - In the Key of Light kicsit nehezebben emészthető anyag borongósabb hangulatával, több hallgatást igényel, és bár messze nem éri el a Fear zsenialitását, ezen is jó pár kiváló szerzemény található. Az idei európai turnén ezt a lemezt mutatják be, ezúttal már zenekari felállásban, egy dobos és egy billentyűs kíséretében, és örömteli módon Budapestet is érintve, ahol az A38-on lépnek fel március 2-án. Számomra mindenképp az idei év (eddig) legjobban várt budapesti koncertje (persze még nagyon az év elején vagyunk, ki tudja,mit tartogat még a későbbiekben ez az esztendő, de most ennek örülök a leginkább).

2016. március 2., szerda, 20:00

A38, Budapest

KING DUDE (USA)
THE DEVIL'S TRADE (HU)

Belépő: elővételben 1900 Ft, a koncert napján a helyszínen 2500 Ft

További információk az A38 oldalán.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása