HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2015.10.19. 18:00 sorger

ET NIHIL - Thus 7"EP (Lupine Arts, 2015)

Címkék: lemezkritika

etnihil_thus.jpgA rövid idő alatt is minimum kultuszstátuszt kivívó LUFTWAFFE - bátran kimondhatom - lényegi örököseként is aposztrofálható amerikai ET NIHIL a tengerentúli neofolk egyik legjelentősebb csoportja már most, viszonylag csekély diszkográfiája és nyúlfarknyi múltja ellenére is.  Az alábbi kritikában tárgyalt kislemez tökéletes demonstrációja ennek a - véleményem szerint - korántsem eltúlzott kijelentésnek.

A Thieves Lose Hands indítja a korongot, egy dobolós, elsöprően feszes és harcias darab képében, Spencer Adm hisztérikus üvöltéseivel. Az ezt követő Cross Weight a jó értelemben vett tipikus ET NIHIL (vagy inkább B9 InVID) szerzemény akusztikus gitárral, sűrű, tempós dobokkal, váratlan végkifejlettel. Ezt a vonalat viszi tovább a "B" oldalt indító Malign is, némileg szellősebb formában, Katrin X meseszép, mégis karakán vokáljával kiegészítve. Az And Then hozza el a néhol káoszba hajló, eksztázis-közeli lezárást, és bár a gitár itt némileg kissé a háttérből szól, alapvetően és összességében egy roppant erőteljes szűk 10 perc élményével gazdagodhat, aki nem sajnálja a rá fordított időt.

Az egyszerűségében is nagyszerű, informatív és fotókkal illusztrált borító a dalszövegeket is tartalmazza egy inzert formájában. A korong rendkívül alacsony példányszámban jelent meg (25 példányos box, illetve 75 példány a hagyományos verzióból), így a beszerzése némi nehézségbe ütközhet, de aukciós oldalakon azért érdemes vadászni rá, nálam feltétlenül az idei esztendő egyik dobogós kiadványa.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása