HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2015.10.04. 16:00 sorger

TOTRAUM - We Still Remember The Night 10"MLP (Tower Of Silence, 2015)

Címkék: lemezkritika

totraum_we.jpgA harsh noise-industrial kevesek által, de annál kiemelkedőbb módon preferált világába robbant be váratlanul és egészen elsöprő módon a felvidéki TOTRAUM csoport egy önerőből megjelentetett 10"MLP-vel. A korong puritán csomagolása sokat sejtető, itt bizony valóban nincs semmi felesleges felhajtás, a zene önmagáért beszél, sőt ordít, mi több, komoran fortyogó lávaként temet maga alá. 

A 2013 tavaszán rögzített anyagot indító Awakening egy klasszikus noise darab az ANENZEPHALIA és a GENOCIDE ORGAN által termékennyé varázsolt rideg masszából táplálkozva. Zaklatott, mégis kimért, elképzelni sem lehet ennél jobb kezdést. Lassan, de ellenállhatatlanul tör a felszínre, ütemek itt nincsenek, ellenben a torzított emberi üvöltések oly' mértékben teszik karcossá, dacossá az összképet, hogy a klasszikus mondás szerint, szinte fáj a csend, amikor leperegnek az utolsó hangok. A felvételek során kizárólag analóg szintetizátorokat és saját zajokat használtak az alkotók, ezzel is egyfajta elkötelezettséget helyezve előtérbe. A negyedikként elhangzó Infernal Dawn (a The Seed Of Hatred és a Die Vernichting ékelődik be elegánsan a nyitány és a lecsengés közé, így téve teljessé az élményt) egy kínzóan fájdalmas lezárása a lemeznek, vészjósló hírnökként, kíméletlen zenei panelekkel felvértezve. 

A korábban már említett noise legendák híveinek ugyan meglepetést nem, ellenben rendkívül izgalmas pillanatokat tartogat az extra limitált példányban (41 számozott korong) megjelentetett, a RAISON D'ETRE-főnök Peter Andersson által maszterelt fekete vinil, nem kizárt, hogy közvetlenül a csoporttól is beszerezhető még, de például az Old Europa Cafe listáján is felbukkant a minap (akikkel erősen esélyes, hogy további együttműködés is várható, illetve a német Tesco Organisation neve is felmerült időközben). 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása