HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2015.04.13. 22:00 balazs_k

A 2015-ös WGT ajánlott fellépői

Címkék: hírek

wgtbanner2.jpgA már bejelentett Sol Invictus mellett lesz még sok (számunkra) érdekes fellépő az idei lipcsei Wave Gotik Treffenen. Rögtön itt van például Tony Wakeford másik formációja, az olasz zenészekkel alkotott melankolikus-elektronikus OWLS. Az egyre erősebb amerikai neofolk szintérről három zenekar is jelen lesz, a Blood And Sun, az Unto Ashes, és Johnny Cash démoni reinkarnációja, King Dude. Olaszországot két érdekes (értsd: furcsa) zenekar, a Mushroom's Patience és a Roma Amor képviseli. Fellép az orosz Majdanek Waltz neofolk zenekar, a 80-as évekből eredeztethető angol While Angels Watch, valamint a szintén angol, korábban Matt Howdennel és a Naevusszal (meg sok mindenki mással) is együttműködő Jo Quail. A dark ambient közegből itt lesz az egykor a Death in June-nal is kollaboráló horvát Tehom (még ha ez a Tehom nem is teljesen ugyanaz a Tehom).

És ezek persze csak az eddig ismertté vált fellépők - több mint egy hónap van még a fesztiválig, addig még jó pár új név bejelentése várható, melyekről természetesen szintén beszámolunk majd a későbbiekben.

wgtbanner1.jpg

24. Wave Gotik Treffen

2015. május 22-25., Lipcse, Németország - rengeteg helyszínen szerte az egész városban, sátorozási lehetőség a fő helyszínen, az agra vásárközpontban a város szélén.

A négynapos belépő elővételben 99 euró, mellyel a tömegközlekedés is igénybe vehető a fesztivál időtartama alatt, péntek 8:00-tól kedd 12:00-ig.

Obsorgekarte (kempingjegy) 25 euró, amely a sátorozási lehetőségen kívül a szokásos programkönyvet is magában foglalja. Az Obsorgekarte csak belépővel együtt érvényes.

Parkolás a vásárközpontban, parkolómatricával, ami 15 euróba kerül, és a fesztivál teljes időtartama alatt érvényes.

Ahogy minden évben, a szervezők idén is nagyjából 20 ezer látogatóra számítanak.

További részletek és jegyrendelés a fesztivál honlapján, mely hosszú-hosszú évek után megújult külsejében - pedig azt hittem, hogy ha valami igazán állandó és megváltoztathatatlan, akkor az a WGT honlapjának stílusa.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása