HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2014.12.15. 21:00 balazs_k

Ismét Budapestre látogat a DEATH IN JUNE

Címkék: koncertajánló

deathinjune_event.jpgÖrömteli, hogy nem csak a szűken vett "körön belüliek" szerveznek koncerteket olyan zenekarokkal, melyek ehhez a közeghez tartoznak. Most a New Beat stábja hozza el aktuális, Giddy Carousel Tour névre hallgató Európa-turnéja keretében a stílus mondhatni legnagyobb zenekarát, alapítóját, a Death in June-t. 2002 és 2012 után harmadjára látogat hozzánk Douglas P., remélhetőleg ezúttal is nagyszerű koncertet adva.
A vendég ezen az estén a Cawatana lesz. Szinte napra pontosan 8 és fél év (és két speciális akusztikus műsor) után lép fel a zenekar ismét Budapesten a "normál" programjával. Rövid, de (szó szerint) ütős műsoruk ezúttal a 15 éves évfordulóra megjelentett Again EP dalain alapul, kiegészítve egy-két régebbi és újabb szerzeménnyel.

Az alábbiakban a szervezők által megfogalmazott ajánlót lehet elolvasni:

Az Angliától Ausztráliáig vándorló Douglas Pearce DEATH IN JUNE nevezetű projektje immár több mint három évtizede szolgálja ki a legkülönfélébb zenei szubkultúrák követőit. A korai poszt-punk, goth és indusztriál színterek mellett azonban főleg az újító szellemiségű hagyományos folkzene volt az, ahol az illető nagyot alkotott: eddigi számos nagylemezével sikeresen ért el egy mérsékelt kereskedelmi, és hangsúlyos kritikai siker közelébe. Egy terebélyes, kis- és élő lemezekre is kiterjedő diszkográfia, egy saját maga irányított kiadó (New European Recordings), sok neves kollaboráció és egy underground személyi kultusz után mára némileg elcsendesedtek a dolgok, 2010 óta ugyanis nem jelent meg friss sorlemez a DEATH IN JUNE neve alatt. Ám reméljük, hogy ebből nem következtethetünk a projekt befejezésére és hogy Pearce hamarosan ismét megörvendeztet minket valamivel.

2014. december 17., szerda
Dürer Kert
1146 Budapest
Ajtósi Dürer sor 19-21.

DEATH IN JUNE (UK/AUS)
CAWATANA (H)

jegyek: 3.900 / 4.500 Ft

Tixa: http://tixa.hu/di6_durerkert
Ticket Express: http://bit.ly/di6_durerkert


http://www.deathinjune.net/

http://cawatana.wordpress.com

deathinjune_poster_net.jpg

  

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása