HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2013.05.15. 18:00 balazs_k

Újabb nevek a WGT-re

Címkék: hírek

wgt2013.jpgAhogy legutóbb említettük, várható volt még pár név a WGT-re, ami számunkra is releváns. És arról is szó volt, hogy az előzetes hírek alapján lesz köztük pár örömteli is. Az egyik meg is van: a magyar ACTUS is fellép 22. Wave Gotik Treffenen, a pénteki nap főzenekara lesz a Volkspalast kupolacsarnokában (Kuppelhalle), ahol Essence című jubileumi műsorukat mutatják be. A másik nagyon várt előadó fellépése sajnos nem jött össze, de megkaptuk helyette az élőben nem mindig meggyőző olasz Camerata Mediolanensét, a hozzá kapcsolódó Northgate-et, valamint a szintén olasz, élőben is nagyszerű Ianvát. Az éteribb zenék szerelmeseinek itt lesz a görög Daemonia Nymphe, az ambient-rajongóknak pedig a brit Contrastate. A neofolk kedvelői az angol-német Twa Corbies és a német Stein fellépésének örülhetnek: a Twa Corbiesnak a nevéből sejthetően van valami köze a Sol Invictushoz: Tony Wakeford alkotja a zenekart a német Gernot Musch társaságában, akit a Piloriból és a :Golgatha:-ból ismerhetünk, a Stein pedig a Dies Natalisból és a Seelenthronból ismert Norbert Strahl köré épül.
 
Ahogy az várható volt, az idei év felhozatala meg sem közelíti a tavalyit, de azért idén is talál magának látnivalót, aki ezt a zenei vonalat szereti (még ha nem is olyan töményen, mint a tavalyi két napban).

A részletes program megtalálható a fesztivál honlapján.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása