HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2012.05.11. 19:00 sorger

Újdonságok a Steinklang kiadótól

Címkék: hírek

A lipcsei WGT-re készülve az osztrák Steinklang Industries jó szokásához hűen idén is igyekszik elkápráztatni a kedves nagyérdeműt érdekesnél érdekesebb megjelenésekkel.

Kezdjük a felsorolást a kiadó főnökének (Max Presch) egy- (olykor két-) személyes death-noise-industrial formációjával. A legendás RASTHOF DACHAU annál is legendásabb korai munkáiból szemezget a ...das andere Licht gyűjteményes CD (a kihagyhatatlan Exitus természetesen itt is felbukkan) 13 dal és 70 perc játékidő keretében, egy elképesztően szikár és horzsoló zajfolyam formájában. Kötelező vétel!

Max egyik leghűségesebb bajtársa Reinhard Hopfe is ráunt a semmittevésre, így születhetett meg 5 év hallgatás után a STAHLWERK 9 (az utolsó sorlemez a felemás fogadtatásra lelt Revolution Of The Antichrist volt 2007-ben) legújabb pörölycsapása a The Grey Ghost album. A kiadó szerint a black industrial és a dark ambient lenyűgöző keverékét produkálja a friss korong, amely 7 dalt rejt magában 67 percben (lesz egy limitált verzió is egy 18 perces bónusz dallal 3 incses CD-R-en - na ne... - megtoldva), 4 oldalas digipak borítóval ellátva.

112 percben 24 dalt foglal össze DVD-tokba csomagolva Olegh Kolyada (ODA RELICTA, FIRST HUMAN FERRO stb.) OSTARBEITER nevű death industrial projektje a The Iron Era címmel ellátott gyűjteményes dupla lemezén, amelyet egészen a múlt század végére visszanyúlva állított össze hősünk elfeledettnek hitt archív felvételekből, demókból, valamint különböző együttműködésekből többek között a DEUTSCH NEPAL, a WERTHAM, az ISOMER és a STREICHER formációkkal.

Artefakte des Verderbens címmel új albummal jelentkezik a svájci ATOMTRAKT csoport, melynek központi témája a sztálingrádi csata. Két évvel a (kiadó szerint) nagy sikerű Sperrstelle Nordost album után itt az aktuális kardélrehányás Christoph Zieglertől 52 percben 8 dal által, a már megszokott nagyzenekari elemekkel fűszerezett, bombasztikus ipari hangzással vegyítve. Itt jelenleg még nincs hír limitált (szögesdrótos) verzióról, de reménykedni szinte kötelező... A dalszövegek a halál kétértelműségét járják körül a félelemmel és a pusztulással kiegészítve, vagyis a meglepetés kizárt.

A kiadó szokásos évi válogatáslemeze a Pagan Folk und Apocalyptic Psychedelia újabb felvonása is heteken belül várható, de ezzel kapcsolatosan a dp még nem rendelkezik hivatalos adatokkal.

www.steinklang.at

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása