HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2012.03.06. 19:00 balazs_k

RITES - "Rituális" folkfesztivál Bécsben

Címkék: koncertajánló

A március 15-i hosszú hétvégén kerül sor a nem túl ötletes és izgalmas nevű, de annál izgalmasabb fellépőket felsorakoztató RITES fesztiválra a bécsi Viper Roomban (az egykori Monastery klub, számos érdekes koncert helyszíne a múltban). Ott lesz a helyi Ashley Dayour’s Music For Rituals, ami az ismert osztrák goth-zenekar, a Whispers in the Shadow gitárosának ritual/ambient szólópróbálkozása, ezúttal egy billentyűssel és egy táncosnővel kiegészülve. Fellép az osztrák neofolk legújabb üdvöskéje, a salzburgi Jännerwein, akiknek nemrégiben jelent meg új nagylemeze, várhatóan ennek anyagát mutatják be, kiegészítve néhány szerzeménnyel a nagy sikerű bemutatkozó lemezről. A ritual folkot játszó német :Golgatha:-nak is mostanában jelent meg az új lemeze, Horns of Joy címmel, erről játszanak majd kiemelten, de szinte mindegyik kiadványról várható szerzemények felbukkanása, új dalokkal karöltve. Talán már mindenki sejti, hogy a következő előadónak, a tehetséges angol hegedűs, Matt Howden Sieben néven futó projektjének is nemrégiben jött ki a legutóbbi anyaga, a (talán túlságosan is) hangzatos No less than all címmel, úgyhogy biztos nem ússzuk meg, hogy ne halljunk erről is pár tételt, a jól megszokott hegedű-looppedál-ének felállásban. Az este főzenekara a neofolk köréhez sorolható csoportok manapság egyik legnépszerűbbike, az utóbbi anyagaikkal a gótikus gengszter/western popban megmártózó olasz Spiritual Front lesz. Az ő legutóbbi lemezük már nem annyira új, és ahogy Lipcsében is tapasztalhattuk, a fellépéseiken elég széles keresztmetszetét nyújtják életművüknek, úgyhogy várhatóan most is eljátsszák az összes nagy slágerüket, közkedvelt dalukat. A koncertek után a helyi gothic-industrial éjszakai élet közismert dj-i szórakoztatják az összegyűlteket, legalábbis azokat, akik még bírják ilyen sokáig is.

R-I-T-E-S fesztivál

2012. március 17., szombat
Viper Room, Bécs, Ausztria
Landstraßer Hauptstraße 38

Fellépők:

SPIRITUAL FRONT (IT)
SIEBEN (GB)
:GOLGATHA: (D)
JÄNNERWEIN (AT)
ASHLEY DAYOUR'S MUSIC FOR RITUALS (AT)

DJ-k:

DJ Eraserhead (Schwarzer Reigen, 80er-Zone,…)
DJ Walter Robotka (Klanggalerie, Mord +Musik)
DJ P.A.U.L. (Floorshow, The Torture Garden)

Kapunyitás: 19:00, kezdés: 20:00
Belépő: elővételben 27 euró, a helyszínen 29 euró (csak az afterpartira 5 euró)

További információ:

http://www.gothic.at/termine/r-i-t-e-s.html,6047
rites@eraserhead.at

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása