HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.04.13. 19:00 sorger

ALL HAIL THE TRANSCENDING GHOST CD (Cold Spring, 2009)

Címkék: lemezkritika

Herr Nordvargr dörgedelmes átkainak feltartóztathatatlan tumultusából ezúttal az ALL HAIL THE TRANSCENDING GHOST bemutatkozó albuma kerül terítékre.

Henrik mellé ezen a lemezen a hagyományos zenéhez némileg közelebb álló svéd SWITCHBLADE (merengősen radikális doom-rock zenekar) egyik tagja, Tim Bertilsson sorakozott fel, hogy elképzeléseiket szabadjára engedve, újabb fejezetet nyithassanak a zaj nagykönyvében. Az extremitás a svéd zajmágus előéletét figyelembe véve itt kissé ugyan háttérbe szorult (nem ritkák a higgadtabb dark ambient megoldások, a  csendesebb pillanatok), de egy átlag zenehallgatónak valószínűleg így is komoly tortúrát jelentene az anyag meghallgatása. A lemezen hallható 7 szerzemény közül csupán a felvezetést (Intornator) és a lezárást (We Break The Seals Of Scattered Hopes) látták el címmel, a többi Untitledként (BV kedvenc számcíme) tüntették fel. Kimérten, komótosan hömpölyög a zajfolyam, kapkodásnak nyoma sincs, mindössze diszkrét gerjedések és néhol Markus Pessonent idéző suttogások, mormogások törik meg ezt a magából kivetkőzött idillt. Tim visszafogott pengetései, húrsikálásai okoznak csupán olykor kisebb felbolydulást, de ezek a pillanatok is sebtében tűnnek tova, hogy a lemez egészét uraló fortyogó hangtengerbe olvadjanak. Röviden összefoglalva, meglepően visszafogott, hangulatában kimondottan kellemes anyagot takar a formáció debütáló anyaga. 

A korong még számos terjesztőnél, illetve a Cold Spring kiadónál is beszerezhető, kimondottan ajánlott anyag, Nordvargr terjedelmes életművéből feltétlenül a jobbak közé tartozik.

www.coldspring.co.uk

www.nordvargr.com

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása