HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.01.27. 22:00 sorger

FLUTWACHT - Breath CD (Mask Of The Slave / The Tourette Tapes, 2008)

Címkék: lemezkritika

Nem vagyok elvakult industrial, power-noise rajongó, de néha kimondottan jól esik egy kis betonszaggató, ütvefúró zenét hallgatni. Ezen a vonalon (többek között) a Daniel Simon vezette német FLUTWACHT áll rendkívül közel hozzám, habár jelenlegi kritikám tárgya pont egy kevésbé karcos anyag ismertetője.

A 2008-ban, két különböző kiadásban (volt egy ritka hitvány DVD-R verzió is a CD mellett) napvilágot látott anyag egy küllemében és zenei megvalósításában is rendkívül egyszerű, puritán anyag. A korong 8 dalt tartalmaz, címek nélkül, mindössze számokkal jelölve, durván 65 perc játékidővel, DVD tokba bújtatva. Lassan hömpölyögnek a dalok, minden különösebb izgalom nélkül, egyszerűen csak körbevesz a mélyen búgó hangörvény, a zaklatottabb, mellbevágóan harsány megoldások itt csaknem teljes mértékben pihentetve lettek. Nagyon szűk réteghez szól ez a fajta zene, ezt jól mutatja az általában igen csekély példányszám is lemezenként (habár ez a korong ebben is kivétel, ugyanis az 500 darab annyira nem is kevés), viszont Daniel igazán termékeny és népszerű ebben a közegben, hiszen nem egészen egy évtizedes karrierje során hatvannál is több kiadvány jelent meg (azért el kell ismernem, változó szinvonalon) a FLUTWACHT-tól. A temérdek nagylemez (sajnos nem ritkán CD-R), EP és válogatás között elég sok a hulladék, de a Breath egyértelműen a jobbak közé tartozik, ezen kívül a Komareise és a Heroinloops albumok lógnak még ki a sorból pozitív irányba, ezekről a későbbiekben ismertető is várható itt nálunk.

A kiadványt elsősorban a noise zenékre specializálódott terjesztőknél (például Steinklang) érdemes keresni, több helyen is árulják még.

www.flutwacht.de
www.maskoftheslave.tk
www.tourettetape.de


 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása