HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2018.04.02. 23:00 balazs_k

Ajánló a 2018-as WGT-re

Címkék: koncertajánló

wgtbanner2.jpgIdén bár később kezdték bejelenteni hivatalosan a fellépők neveit a WGT-re, közben azért belehúztak, így jó pár név ismertté vált már, de azért várhatóan (remélhetőleg) jönnek mellé még újak is, melyek figyelemre méltóak számunkra is. Mindenesetre lássuk, hogy most, nagyjából másfél hónappal a fesztivál előtt miből gazdálkodhatunk.

Ahogy a minap már említettük, a német Hekate hat év után ismét fellép a WGT-n. Akkor a 20 éves jubileumát ünnepelte a zenekar (sok vendéggel), idén várhatóan a fesztiválra megjelenő új lemezüket mutatják be.

Szintén említettük korábban, hogy Tony Wakeford minden erejét a Crisisra koncentrálja, ezért visszamondta a fellépést a Sol Invictusszal, de a Crisisszal azért itt lesz, ha valaki látni szeretné, ahogy Tony újra fiatalnak érzi magát.

A John Murphy halálával megszűnt Knifeladder egykori vezetőjének, Andrew Trailnek a szólóprojektjeként indult, időközben a Knifeladder másik tagjával, Hunter Barr-ral kiegészült, industrial és post-punk alapokon nyugvó elektronikus zenét játszó Black Light Ascension is mindenképp érdemes a kiemelt figyelemre.

Az egykori Cold Meat Industry két jeles svéd zenekara, az Arcana és a Raison D'Etre is tiszteletét teszi a fesztiválon, amelyek ha teljesen visszahozni nem is tudják, de talán megidézik a régi szép hagyományt, amikor a Cold Meat-es zenekarok egy egész napot kaptak (mely hagyománynak aztán az idők folyamán a kiadóval együtt sajnos csendben leáldozott).

A durvább industrial zenék rajongói biztos örömmel veszik az időközben úgymond sztárzenekarrá vált svéd Trepaneringsritualen visszatérését a fesztiválra. A hagyományos(abb) industrial rajongóinak lehet érdekes a legutóbb négy éve nagyszerű koncertet adó német Sardh fellépése.

Talán említettem már korábban, hogy megfogadtam, hogy többet nem megyek instrumentális, egy szál laptopos dark ambient "koncertre", de aki szereti az ilyesmit, az megnézheti a norvég Svartsinn fellépését (főleg, hogy ők legutóbb a laptop mellett egy csellóst is bevetettek, más kérdés, hogy sokat az sem segített az összképen).

A "metalosok játszanak akusztikus/klasszikus gitáros neofolkot" mezőny (már nem annyira) fiatal német képviselője, a Neun Welten is visszatér (ők nyolc év után tavaly jelentkeztek új lemezzel, és most hét év után adnak ismét koncertet a WGT-n).

A középkorias neoclassicalt játszó Ataraxia is sok év után tér vissza a fesztiválra, a stílus kedvelőinek (gondolom) nagy örömére.

Pár éve nagyszerű koncertet adott egy szál csellóval és egy looper pedállal az angol Jo Quail. Akkor fellépett a Sol Invictusszal is, ebben az évben ez értelemszerűen kimarad, viszont valószínűleg szólófellépése ismét lenyűgözi a hallgatóságot.

Ezek azok a fellépők, melyeket többé-kevésbé jó szívvel tudok ajánlani oldalunk olvasóinak. Lesz még egy-két zenekar, melyek talán szintén ehhez a közeghez tartoznak, de mivel őket már nem annyira jó szívvel tudnám csak ajánlani, ezért inkább meg sem említettem. Aki akarja, úgyis megtalálja őket. És természetesen ha később még bejelentenek valamilyen fontosabb fellépőt (nagyon reméljük), akkor arról is említést teszünk.

wgtbanner1.jpg

27. Wave Gotik Treffen

2018. május 18-21., Lipcse, Németország - rengeteg helyszínen szerte az egész városban, sátorozási lehetőség a fő helyszínen, az agra vásárközpontban a város szélén.

A négynapos belépő elővételben 120 euró, mellyel a tömegközlekedés is igénybe vehető a fesztivál időtartama alatt, péntek 8:00-tól kedd 12:00-ig.

Obsorgekarte (kempingjegy) 25 euró, amely a sátorozási lehetőségen kívül a szokásos programkönyvet is magában foglalja. Az Obsorgekarte csak belépővel együtt érvényes.

Parkolás a vásárközpontban, parkolómatricával, ami 15 euróba kerül, és a fesztivál teljes időtartama alatt érvényes.

Ahogy minden évben, a szervezők idén is nagyjából 20 ezer látogatóra számítanak.

További részletek és jegyrendelés a fesztivál honlapján.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása