HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2015.03.06. 20:00 balazs_k

Budapesten lép fel a Cult of Youth

Címkék: koncertajánló

cultofyouth_europa.jpgA Death in June után nem sokkal ismét egy örömteli "körön kívüli" szervezés, bár most kicsit nehezebb eldönteni, hogy mi is a "kör", és mi a "kívül" meg a "belül". A New York-i Cult of Youth ugyan egyértelműen neofolk zenekarként kezdte a kétezres évek közepén, akkor még Sean Ragon volt egy személyben felelős mindenért, korai, nem rossz, de nem is túlságosan kiemelkedő felvételeit különféle kiadók adták ki vinilen, amivel már elért egyfajta ismertséget, népszerűséget, az igazi áttörést viszont 2011-ben, a szintén New York-i Sacred Bones kiadónál megjelentett, első komolyabb, már valódi zenekarként készített cím nélküli nagylemez hozta el neki, nem csak neofolk körökben. A folkos akusztikus gitárokat erőteljes, post-punkos basszusgitár és dob egészíti ki, mindezen összetevők nagyszerű dalokká állnak össze. A következő két albumon nem sikerült túlszárnyalni az első lemez zsenialitását, már kicsit egyenetlenebb a színvonal, de csak az erős kezdéshez, az elvárásokhoz képest, önmagukban azok is remek anyagok, több erős szerzeménnyel.
Hosszúra nyúlt, zsúfolt Európa-turnéjuk (28 koncert egy hónap alatt) során március 10-én érnek Budapestre, amikor is a Roham Bárban lépnek fel a Küss Mich szervezésében, a Der Tanz és a Padkarosda zenekarok társaságában. Mindez igen kedvező, 1000 forintos belépő ellenében – kihagyhatatlan ajánlat.

Küss Mich

Budapest, Roham Bár, VII., Dohány utca 22.

2015. március 10., kedd, 20:00

CULT OF YOUTH (USA)
DER TANZ (HU)
PADKAROSDA (HU)

Belépő: 1000 Ft

http://kuss-mich.tumblr.com/

cultofyouth_budapest.jpg

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása