HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2014.05.28. 20:00 sorger

Legendák Budapesten - Focus Abyssi VI.

Címkék: koncertajánló

Focus abyssi_6_hun.jpgA nyári forróság kellős közepén érkezik hőn szeretett fővárosunk prominens klubjába a klasszikus neofolk (és társai) számos emblematikus figurája, és egyben a túlzás nélkül stílusteremtő FIRE + ICE zenekar, hogy elvarázsolják régi és újabb rajongóikat egyaránt. A neofolk, pszichedelikus, ambient folk színtér idei legkiemelkedőbb eseménysorozata a FIRE + ICE nyári turnéja, a The Fractured Europe Tour. Meghatározó zenészek, kitörölhetetlen melódiák, megismételhetetlen hangulat: ez várja azokat, akik július 9-én, szerdán ellátogatnak a Focus Abyssi aktuális estjére a Kék Yukba.

A KNOTWORK fedőnév mögött Michael Moynihan, Annabel Lee és Robert Ferbrache rejtőzik. A trió ír népzenét ad elő autentikus formában bodhránnal, hegedűvel, és persze Moynihan összetéveszthetetlen orgánumával. A korábbi évtizedekben a legendás BLOOD AXIS révén nevet szerző alkotók múlt felé fordulása senkit sem lephet meg. Elkötelezettségük a kikezdhetetlen, ősi értékek iránt mindig döntő részét képezte munkásságuknak, és sok más stílus mellett a folk is szervesen hozzátartozott repertoárjukhoz a hangzásvilág tekintetében. Ezúttal disszonáns hangképek nélkül vezetnek elő finom hangulatokat, az archaikus élet végtelenjéből előlépő, halhatatlan dallamokat, az ír mitológia gyémántjait.

Az estet a hazai SCIVIAS fogja a mélységek és a magasságok irányába továbbnyitni. Pszichedelikus kísérleti programra számíthatunk a kvartettől (a tervek szerint egy nagy visszatérővel a soraikban), az utóbbi idők irányvonalának megfelelően. A kozmoszban szabadon áramló éteri, alaktalan, megfoghatatlan hangokat az élő hangszerek hozzák vissza a földre, a szívekbe, a tudat centrumába. A SCIVIAS a turnészervező felkérésére lép színpadra, és ez a tisztelet annak a munkának szól, amit elsősorban a csoportot irányító Rády Sándor Zsolt (és összességében maga a formáció) a színtér egészéért végez immár több mint húsz éve. Alkotómunkájuk, hanganyagaik, fellépéseik által a művészeten keresztüli megvalósítás lehetőségét mutatják fel hallgatóiknak.

A FIRE + ICE visszatérés a KNOTWORK alapokhoz, a folk legbensőségesebb rétegeihez. A kör bezárul. A beavatás teljes. Az Ian Read irányította zenekar a világban ható negatív erők örök ellenfele, a fény, a mágia, az ősi dicsőség és a valódi filozófia képviselője. Hasonlóan a többi fellépőhöz, ebben az esetben is évtizedes munkásságról beszélhetünk, melynek során a tartalmi irányulás sosem változott. Zeneileg a neofolk jellegzetes gitártémáit jóval meghaladó közegben mozog a FIRE + ICE, a dalokban a sámánok gyógyítóereje lakozik, minden megtisztulásra vágyó lélek igaz társaként.

Focus Abyssi VI.

"The Fractured Europe Tour"

Budapest, Kék Yuk, III. Fényes Adolf u. 28.

2014. július 9. (kapunyitás: 20.30, koncertkezdés: 21.00)


FIRE + ICE (UK)
SCIVIAS (HU)
KNOTWORK (USA)


Belépő elővételben: 3000 Ft, a helyszínen: 3500- HUF / 12 EURO
Elővételes j
egyrendelés: focusabyssi@gmail.com
(2014. július 8. éjfélig)

 

Focus abyssi_6_hun.jpg

 

Focus Abyssi VI

Wednesday, July 9, 2014
Doors open: 20.30, Concerts: 21.00
Kék Yuk, Budapest, Hungary
III., Fényes Adolf u. 28.

FIRE + ICE (UK)
SCIVIAS (HU)
KNOTWORK (USA)

Ticket price: 3500 HUF (12 EUR), pre-sale: 3000 HUF (10 EUR)

Ticket order: focusabyssi@gmail.com

Focus abyssi_6_eng.jpg


For route planning you can use the route planner of Google Maps (also for public transport).

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása