HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2014.01.21. 20:00 sorger

Focus Abyssi V.

Címkék: koncertajánló

Focus abyssi_5_hun.jpgÁprilis végén tovább fűzzük a Focus Abyssi rendezvénysorozat fonalát. A kínálatot igyekeztünk ezúttal is a neofolk és társai gyűjtőcsoport (industrial, ambient, noise, ethereal, experimental stb.) keretein belül tartani. Nézzük egy kicsit részletesebben, kik is az aktuális felhozatal résztvevői zenekari szemszögből.

Az estét a hovatovább két évtizedes álom után ébredő magyar noise-drone ambient legenda, a budapesti HIDEG RONCS indítja HR+ című műsorával. A Rácz Mihály-Broder Ferenc alkotta experimental duó olyan kultusz figurákkal, illetve csoportokkal működött már együtt, mint a zeneszerző, multiinstrumentalista, indológus Hortobágyi László, illetve a német kult-kiadó Drone Records. Változnak az idők, változnak a formák, így a HIDEG RONCS is igyekszik majd friss formába önteni műsorát, feltehetően mindenki megelégedésére.

A szlovák PHRAGMENTS neoclassical-dark ambient csoport 2013-as, Malignant Records címkével felruházott New Kings And New Queens című harmadik sorlemezének bemutatására érkezik a magyar fővárosba. A mélyről fakadó hipnotikus zene méltán emelte őket a műfaj reménységei közé, hiszen a nem is olyan ritkán a saját farkába harapó kígyónak tűnő zenei irányzat jelenleg több sebből vérezve törekszik a felszínen maradásra. Ennek a küzdelemnek lehet az egyik letéteményese a szlovák duó. A fellépésük így természetesen kiemelt figyelmet érdemel.

A békéscsabai illetőségű THE MOON AND THE NIGHTSPIRIT zenekar méltán a magyar és egyre inkább a nemzetközi folkzene iránt fogékony közönség kiemelt kedvence. A formáció ötödik albumának megjelentetésére készül, melynek színpadi premierjére a Focus Abyssi aktuális állomásán kerítenek sort, egy maratoni hosszal bíró előadás keretében. A társulat élőben szinte képtelen hibázni, így ezúttal is egy felemelő, varázslatos élményt várhatunk tőlük, megkapó pillanatokkal telítve.

Focus Abyssi V.

Budapest, Kék Yuk, III. Fényes Adolf u. 28.

2014. április 26. (kapunyitás: 20.30, koncertkezdés: 22.00)

THE MOON AND THE NIGHTSPIRIT (HU)
PHRAGMENTS (SK)
HIDEG RONCS (HU)

A koncertek közben és után industrial-folk party

Belépőjegy elővételben: 1800 Ft, a helyszínen 2300 Ft

Jegyrendelés: focusabyssi@gmail.com

Elővételes rendeléseket az eseményt megelőző napon éjfélig fogadunk el

Focus abyssi_5_hun.jpg

Focus Abyssi V

Saturday, April 26, 2014
Doors open: 20.30, Concerts: 22.00
Kék Yuk, Budapest, Hungary
III., Fényes Adolf u. 28.

THE MOON AND THE NIGHTSPIRIT (HU)
PHRAGMENTS (SK)
HIDEG RONCS (HU)

Ticket price: 2300 HUF (9 EUR), pre-sale: 1800 HUF (7 EUR)

Ticket order: focusabyssi@gmail.com

Focus abyssi_5_eng.jpg

For route planning you can use the route planner of Google Maps (also for public transport).

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása