HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2012.08.09. 22:00 sorger

Focus Abyssi III.

Címkék: koncertajánló

Focus abyssi_3_hun_sm.jpgSzeptemberben immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a Focus Abyssi rendezvénysorozat aktuális felvonása. A szervezők ezúttal is igyekeztek széles merítést alkalmazni a műfaji kínálat tekintetében, így került össze három nemzet három egységes koncepcióból táplálkozó, ám zenéjükben jelentős mértékben eltérő előadója.

A magyar LARRNAKH csoport új lemezen dolgozik, de a formáció igyekszik tartani az évente egy koncert Budapesten átlagot, így kerültek a kalapba ezen a rendezvényen is. Az este folyamán az eddigi két album dalai mellett egy ropogósan friss tétel, valamint eddig magyarországi koncerten soha nem játszott dalok felbukkanása várható, a tervek szerint vendégzenészekkel, de ezúttal ütősszekciómentesen, nyugodtan, "neofolkosan".

A cseh TABOR RADOSTI bárminemű túlzás nélkül a színtér egyik feketén csillogó ékköve. Az önmagát death-dark-ambientként definiáló duó a Focus Abyssi alkalmával debütál magyar színpadon, az előrejelzések szerint cseppet sem visszafogott módon, a zenét erőteljes látványvilággal erősítve és remélhetően új rajongókat toborozva.

Uwe Nolte kétség kívül a neofolk élet egyik legendás alakja (elsősorban természetesen az ORPLID csoport kapcsán, de feltétlenül említést érdemelnek a BARDITUS és a SONNENTAU zenekarok is) hosszú ideje már, és a színpadi teljesítményéről jelentős várakozás után most a magyar rajongók is meggyőződhetnek. Herr Nolte ugyan "csupán" szólóban érkezik az eseményre, ám ígérete szerint az említett trió szelleme jelen lesz a rendezvényen különböző dalok formájában is, így azt hiszem bátran kijelenthetem, vétek lenne kihagyni bármely érdeklődő számára is ezt a gyaníthatóan egyszeri és megismételhetetlen alkalmat.

Focus Abyssi III.

Kék Yuk Klub, Budapest, III., Fényes Adolf u. 28.

2012. szeptember 15., szombat (kapunyitás: 20:30, koncertkezdés: 21:30)

Jegyár elővételben: 3000 Ft, a helyszínen 3500 Ft.

Elővételes jegyigénylést a szervezők a focusabyssi@gmail.com címre várnak az esemény napján déli 12 óráig.

Focus abyssi_3_hun.jpg

Focus Abyssi III

Saturday, September 15, 2012
Doors open: 20.30, Concerts: 21.30
Kék Yuk, Budapest, Hungary
III., Fényes Adolf u. 28.

UWE NOLTE (ORPLID/BARDITUS) (DE)
TABOR RADOSTI (CZ)
LARRNAKH (HU)

Ticket price: 3500 HUF (12 EUR), pre-sale: 3000 HUF (10 EUR)

Ticket order: focusabyssi@gmail.com

For route planning you can use the route planner of Google Maps (also for public transport).

Focus abyssi_3_eng.jpg

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az esemény későbbre halasztva. További részletek hamarosan.
süti beállítások módosítása