HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2012.01.22. 17:00 sorger

Friss hangok Itáliából az Old Europa Cafe égisze alatt

Címkék: hírek

Egy friss olasz elektronikus ritual-ambient duó debütálása várható még ebben a hónapban az Old Europa Cafe kiadó színeiben. A CANDOR CHASMA Corrado Altieri (Monosonik, Uncodified) és Simon Balestrazzi (T.A.C., Dream Weapon Ritual) által bemutatkozó albumán egy öt részből álló hallucinogén utazásra invitálja a hallgatókat az industrial zene kiszélesítésére törekedve, a klasszikus hangzást kotyvasztva friss hangképekkel. Az album címe még bizonytalan (habár érdekes módon a kiadó közölt egy verziót amihez egy lemezborító is tartozik, de a csapat tagjai ezt még nem erősítették meg), de az előrendeléseket (1 euró kedvezménnyel) már várja az OEC.

Szintén bemutatkozás céljával várható hamarosan a KIRLIAN CAMERA árnyékából kilépő Redux és becses neje, Claudia Morel által életre hívott LUX ANODYCA-album, a sokat sejtető címmel felruházott Soul Meshes. A zenei paletta a kiadónál felbukkanó csoportokhoz hasonlatos módon itt is rendkívül változatos, nevezetesen experimental-noir-goth a játék neve, a kihagyhatatlan dark ambient szósszal nyakon öntve. A kiadó szerint amennyiben kedveled a nem mellesleg alkoholos befolyásoltság alatt álló klasszikus noir-filmek megzenésítéséért felelős muzsikákat, úgy ezt a lemezt biztosan neked találták ki. Kíváncsian várjuk...

A csaknem 5 évvel ezelőtt megjelent Eight Studies In Transition című remekmű után ismét együtt dolgozik a Grzegorz Siedlecki vezette HOROLOGIUM és a BEYOND SENSORY EXPERIENCE soraiból ismert K. Meizter. Az ismételt együttműködés gyümölcse ezúttal a Decorated Silence címet kapta a keresztségben, éjsötét ambient zenét zúdítva erre az ártatlannak távolról sem nevezhető világra. A megjelenés heteken belül várható és a CANDOR CHASMA esetéhez hasonlatos módon itt is működik az előrendelés.

 Célegyenesben a ROMA AMOR harmadik albuma, hiszen a népszerű olasz duó legfrissebb kiadványa is heteken belül kapható lesz. A 12 ízesen melodikus folk szerzeményt tartalmazó Occhi Neri címet viselő lemez a 60-as évek romantikus mediterrán világába invitálja a hallgatókat megkapó őszinteségével és kifinomultságával. A retró szellemében elegáns halványkék digipak csomagolású kiadvány a kiadó téli megjelenései közül minden bizonnyal az egyik legérdekesebbnek ígérkezik, így tehát előrendelésre fel!

 www.oldeuropacafe.com

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása