HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.05.23. 12:00 balazs_k

Hamarosan megjelenik a Larrnakh második albuma

Címkék: hírek

Elkészült a neofolk/industrialban utazó, békéscsabai Larrnakh zenekar második albuma. 8 dal, bő 42 percben, a formációtól eddig már megszokott módon tálalva, testvériesen megosztva a játékidőt a harsányabb industrial-közeli darabok és az egyszerű, akkordozós neofolk témák között. Kisebb változás az első (az osztrák Steinklang Industries gondozásában megjelent) lemezhez képest, hogy a merengős, dark ambientes témák némileg háttérbe szorultak, de persze így sem jutottak a teljes mellőzöttség sorsára. Nagyobb hangsúly került a hegedűre, valamint a Scivias zenekar soraiból is ismert, itt vendégvokalistaként ténykedő Alexander szerepvállalására, és egy rövidebb betét alkalmával némi női háttérvokál is felcsendül. A CD-n megjelenő albumot a cseh Epidemie Records bocsátja útjára (mely az utóbbi időben egyre több magyar zenekarral foglalkozik, itt jelent meg a Thy Catafalque és a Woodland Choir legutóbbi nagylemeze, valamint náluk jön ki hamarosan a Kriegsfall-U új albuma is), 4 paneles digipak formájában, az eddigi tervek szerint május végén, vagy július elején, esetleg az első albumhoz hasonlóan a lipcsei Wave Gotik Treffen nyitónapjára időzítve. Ezenkívül a  CD mellé a cseh kiadó egy limitált példányszámú zenekari pólót is piacra dob. Az érdeklődők a zenekarral idén nyáron biztosan találkozhatnak Prágában (június 9.), illetve Lipcsében az Anker színpadán (június 12.), ezeken a koncerteken a Larrnakh bőséges ízelítőt ad eddigi zenei életművéből.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éljen. Nem baj, ha slágeresebb lesz, elsőből is a slágerek (Delictum, Veneration, +néha Have My Own Way) voltak mindig ismétlésen. O:)
süti beállítások módosítása