HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.04.24. 22:00 sorger

Friss hajtás a Felvidékről

Címkék: hírek

Szlovákiában élő magyar fiatalok zenekara a hangzatos nevű CATHARSI. Mivel a srácok megleptek minket egy, az eddigi munkásságukat demonstrálni hivatott promóciós kiadvánnyal, azt hiszem, az a legkevesebb, hogy lehetőséget biztosítunk nekik egy rövidebb bemutatkozásra. Következzen tehát az általuk megfogalmazott életrajzi írás. 

"Zenélni körülbelül 2 éve, december környékén kezdtünk. Ketten (Almásy Gergely, Bittera Patrik) alkotjuk a zenekar magvát. A kettőnk elképzelése szinte mindenben összevág, így sosem okozott különösebb problémát együtt zenélni. Eleinte kevésbé közeledett a neofolkhoz a zenénk, nyitottak voltunk minden számunkra értéket közvetítő zenei stílusra. Kezdetben a műfajok keveredésével próbálkoztunk, vegyítettük a black metalt a folk zenével, az ambient stílussal, de végül a neofolkban találtuk meg azt, amire igazán szükségünk volt. Voltak és vannak is elődzenekarok, amelyeken keresztül eljutottunk a CATHARSI-ig, ilyen például a FEKETE ERDŐ, ami ma már AUTUMN NOSTALGIE néven fut. A CATHARSI végül 2010 szeptemberében látott napvilágot, ekkor kezdtünk el komolyabban foglalkozni ezzel az iránnyal és folyamatosan próbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból. Témáink, a zenénk, az elsődleges inspiráció a természetből, a spiritualizmusból, a nihilizmusból és a tradicionális gondolkodásból eredeztethetőek. Mindezt a saját életünkből nyert tapasztalatokkal keverjük, a meggyőződéseinket is ide sorolva. Zeneileg próbálunk kellően változatosak lenni és fontosnak tartjuk, hogy kellő mértékben átérezhetőek legyenek a témáink. A jövőre nézve, tovább dolgozunk a dalainkon és koncertezni is szeretnénk." 

 

www.myspace.com/564225504

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása