HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2015.08.30. 23:00 sorger

ARDITI - March For The Gods 7" (Neuropa Records, 2015)

Címkék: lemezkritika

arditi_march_gods.jpgHa a svéd ARDITI friss kiadvánnyal jelentkezik, az nálam feltétel nélkül a pénztárca után való kapkodást jelenti, ám ezúttal nem várt akadályokba ütköztem, erről azonban majd egy kicsit bővebben a konklúziónál. 

A korong "A" oldalán hallható címadó March For The Gods egy sztenderdnek mondható ARDITI szerzemény, feszes dobokra felépülő dal, kicsit az Imposing Elitism (vajon meddig kell még várni a kazettán túli megjelenésekre?) árnyékában. Semmi meglepetés, egyszerűen csak a megszokott, stabil színvonal. A "B" oldalon a Natural Principles sem tartogat semmilyen váratlan megoldást, a svéd duó kislemezeire jellemző módon ezúttal is egy szokásosnak mondható töltelék dalt hallgathatunk meg, archív felvételekkel, katona zenével, ezúttal formailag egy kissé árnyaltabban ugyan, mindeközben némileg feszesebb és komorabb hatást váltva ki, mint például a Reinforce esetében. 

A felvételek 2011 és 2014 között készültek és a vokálok terén a LEIDUNGR formációból ismert P. Stahl segítette ki hőseinket. A korong három különböző, egységesen szemet gyönyörködtető, elképesztően igényes verzióban látta meg a csataterek véres poklát (75 példány átlátszó korong, 25 példány átlátszó korong áttetszően szürkés mintázattal, illetve 100 szürke példány), de az alacsony példányszám ellenére még mindig viszonylag egyszerűen beszerezhető, itt azonban muszáj egy kisebb kitérőt tennem. A kiadó, nevezetesen a Neuropa abszolút passzivitása a megrendelőkkel szemben döbbenetes, én például konkrétan a német Tesco Organisation listájáról vettem meg, mivel a belga cég egyszerűen nem reagált a megkeresésemre, de mástól is hallottam erre panaszt. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása