HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.07.14. 19:00 sorger

VISIONS - Summoning The Void CD (Cyclic Law, 2010)

Címkék: lemezkritika

Mint ahogy korábban egy rövidebb kedvcsinálóval mi is világgá kürtöltük, a kanadai VISIONS ismét Budapesten koncertezett. Az eseményre sajnos viszonylag kevesen voltak kíváncsiak, a szóban forgó dark ambient formáció színpadra lépése ennek ellenére mégis jól sikerült és némi apropóval is szolgált a zenekar aktuális albumának bemutatására. 

Annyit rögtön az elején le kell szögeznem, a VISIONS a dark ambient műfajában egyértelműen a legjobbak közé tartozik (ékes bizonyítéka ennek a Summoning The Void lemez is), ellenben az a fajta zene, amiről talán felesleges hosszabb terjedelemben dicshimnuszt harsogni, ezt a muzsikát hallani kell. Öt, hosszan elnyújtott, lassan kibontakozó és alakot öltő dalt rejt a korong bő ötven percben, hipnotikus hatású, varázslatos szépségben kicsúcsosodva. Végleges formájukat lomhán felöltve terebélyesednek a hangfoszlányokból, finom, monoton "dallamokból", hangulati elemekből felépített dalok, a teljes nyugalom jegyében, itt bizony még véletlenül sincs helye a kapkodásnak. Meditatív és magával ragadó anyag, egyértelműen kiemelhető a műfaj egyik jellemzőjének mondható, távolról sem különösebben meglepő zsákutcából. Nem is szeretném hosszan boncolgatni, inkább azt javaslom, aki teheti, hallgassa meg, garantáltan megéri a ráfordított időt.

A CD a kiadótól már megszokott csomagolást kapta, A5-ös karton tokban egy kis zsebbe csúsztatható korong, külön booklet nélkül, 1000 példányra limitálva, és még számos európai terjesztőnél beszerezhető.

www.cycliclaw.com

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása