HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.06.06. 20:00 sorger

HYPERBOREA XIII.

Címkék: koncertajánló

Június közepén kerül megrendezésre a budapesti Gyár falai között a már túlzás nélkül legendásnak minősíthető Hyperborea rendezvénysorozat újabb felvonása. Az esemény ezúttal egyértelműen a kísérletező dark ambient műfajt helyezi előtérbe, magyar és külföldi előadókkal a színpadon. Hazai színekben a Miklós Péter által irányított CORESÁG (a legendás SCORN zenkar rajongóinak kiemelten ajánlott produkció), illetve az XX4 AHURA nyitja meg a különös ritmusokra és érzéssel, értéssel adagolt hangulati zajokra építkező zenei élményt biztosító estét, majd színpadra lép a kanadai Cyclic Law Records égisze alatt alkotó honfitárs drone-dark ambient duó, az AUN, végül a koncertek lezárásaként a már említett kiadó házi zenekara, a VISIONS ad ízelítőt eddigi életművéből. A Fredric Arbour vezette vegytiszta, ringatóan eksztatikus dark ambient formáció többek számára ismerős lehet már, hiszen a Hyperborea-estek során ő másodszor vendégeskedik a Gyár sokat látott falai között. 

A koncertek után zenehallgatással egybekötött levezetés várható majd, érdemes lesz tehát maradni, hogy az érdeklődők a ritkaságszámba menő esemény minden pillanatát kiélvezhessék, további vonzó tényezőként az eseményre a belépőjegy mindössze 1000 forint lesz, ami rendkívül barátságos összegnek mondható.

HYPERBOREA XIII, 2010. június 17. 20 óra

Gyár, Budapest, Soroksári út 160.

XX4 AHURA (HUN), CORESÁG (HUN), AUN (CAN), VISIONS (CAN)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása