HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.03.26. 10:00 sorger

OF THE WAND AND THE MOON - It's Like Dying On Christmas Day 7"EP (Heidrunar Myrkrunar, 2010)

Címkék: lemezkritika

Korábban már volt egy minden lényeges információra kiterjedő beharangozó itt nálunk az új OF THE WAND AND THE MOON-kislemezről, így most csupán néhány mondatban méltatom a korongon hallható két dalt. 

Az A oldalra felvésett We Are Dust (No Yule This Year, My Love) egy lendületes, csilingelő szerzemény, dús vokállal, amiből természetesen azért érezhetően ki lett emelve Kim Larsen általában mélyen mormogó, itt azonban a témához igazodóan lágyabb hangja. Nem rossz dal, de egy kicsit alibi-íze van, lepereg gyorsan a játékideje, anélkül, hogy mélyebb nyomokat hagyna a hallgatóban. A B oldalt magáénak tudó Dirtnap Stories egy puritán, szellősebben hangszerelt darab, a cselló és a gitár viszi a prímet elsősorban, némi tamburinnal és énekkel fűszerezve. Karakteres, emlékezetes dal és a cselló rendkívüli érzelmi pluszt ad az egyébként is figyelemre méltó produkcióhoz.

Lényegében a hamarosan megjelenő új album előfutárának is tekinthető ez a kislemez, ami azért önállóan is megállja a helyét, mindeközben egyfajta kifacsart karácsonyi ajándék is egyben. Távolról sem kötelező vétel, de azért bőven elfér a gyűjtők polcán.

www.ofthewandandthemoon.dk

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És közben már meg is jelent a még újabb kislemez, a Shine Black Algiz. Ezen két exkluzív dal található, melyek nem lesznek rajta a hamarosan megjelenő új nagylemezen, mert úgymond nem illenek a többi szám közé (pedig állítólag abszolút a megszokott OTWATM-stílusban íródtak - persze lehet, hogy pont ezért nem fértek fel az új lemezre).
süti beállítások módosítása