HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2018.01.10. 19:00 balazs_k

Újra Hyperborea

Címkék: hírek

hyperborea_tmatn.jpgA 2000-es évek elejének (azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk) legjelentősebb rendezvénysorozata a Hyperborea volt Magyarországból ebben a körben. A színtér kiemelkedő zenekarai (Sol Invictus, Ordo Rosarius Equilibrio, In Slaughter Natives, Deutsch Nepal, Spiritual Front, Derniere Volonte, Karjalan Sissit, Triarii, Protagonist, Der Blutharsch, Von Thronstahl, Raison D’Etre, Allerseelen, Scivias, Sturmast és még sokan mások) léptek fel Budapesten, nemzetközi érdeklődés közepette. Aztán sajnos ez a kezdeményezés is (mint oly sok minden) idővel elhalt különböző okok miatt, sokunk legnagyobb bánatára. De több éves szünet után most ismét lesz Hyperborea, melyen két nagyszerű magyar zenekar lép fel egy impozáns helyszínen: kísérleti-pszichedelikus folkot játszó Pirkan és a nemzetközi középkori-pogány folk színtéren elismert és közkedvelt The Moon and the Nightspirit. A helyszín a szeptemberi Sieben-koncertnél már megismert Nádor Terem. Alább olvasható a szervezők közleménye a további részletekkel.

hyperborea_tmatn.jpg
A legendás Hyperborea koncertsorozat hosszabb szünet után újraindul. Az estet nyitó Pirkan a debütáló lemezét vezeti elő. Archetipikus mélységű zenéjükben a moldvai és a mongol népzene ötvöződik, a nagybőgő és a kísérleti, drone alapok pszichedelikus világa találkozik a kaval, a citera és a kobza dallamaival. A nem mindennapi helyszín tiszteletére a hatfős zenekar egyszeri, különleges vizuálba burkolózik ez alkalommal.

A The Moon and the Nightspirit az egyik legkülönlegesebb hazai duó. Kiforrott zenei és képi világukat a lélek legmélyebb rétegeiből alkotják meg. A kreativitás önálló útját járva kutatják a sámánvilág, a pogányság, a belső világok és a letűnt korok szépségét. Eddig hat albumuk jelent meg, melyeken a folkzene kiapadhatatlan forrásának vissza-visszatérő dallamai, zenei megoldásai, és Tóth Ágnes igéző hangja ejtik bűvöletbe a hallgatókat.

A Nádor Terem mint helyszín igazi kuriózum. Az esemény hangulatához minden vonatkozásban illő szecessziós belső tér fenséges üvegablak-együttese és kiváló akusztikája bárkit elvarázsol. Csupán a rock n' roll életmód híveinek kell kicsit odafigyelni, hiszen a rendezvény helyszín szabályzata miatt a teremben nem engedélyezett az alkoholfogyasztás.

2018. január 12., péntek
Nádor Terem
1146 Budapest
Ajtósi Dürer sor 39.

Pirkan
The Moon and the Nightspirit

Kapunyitás: 18 óra, koncertkezdés: 19 óra

Belépő: 1800 Ft

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása