HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2017.08.30. 10:00 balazs_k

Matt Howden is végre Budapesten

Címkék: koncertajánló

sieben_sm.jpgIgazán örömteli eseménynek nézünk elébe: szeptember 1-jén végre eljut Magyarországra is Matt Howden is, Sieben nevű projektjével lép fel Budapesten. Ahogy többször említettem már, lemezen is jó, amit csinál, de igazi terepe a színpad, az élő koncert. Hogy magamat idézzem:

„Matt Howdent sokadjára láttam, és bár lemezen már régóta nem nagyon hallgatom, de élőben mindig érdeklődéssel várom, és nyugodtan mondhatom, mindig lenyűgöz. Annak idején, amikor egyedül maradt, jól kitalálta ezt az egyszemélyes, looppedálos felállást, ami persze elsősorban az érdekességfaktora miatt köti le az embert, de azzal teljes mértékben. Mindig is jó hegedűs volt, emellett tökélyre fejlesztette a looppedál használatát, tényleg lenyűgöző nézni és hallani, ahogy egymásra rétegzi a különböző szólamokat, hangzásokat, a hegedűt dobnak, gitárnak, basszusgitárnak használja, ebből épít fel komplett dalokat, melyek soha nem üresek, nem válnak unalmassá, még ha a struktúra, a metódus sok esetben ugyanaz is. Minden fellépése egy élmény, amit látni kell (nem csak hallani).”

„... ez mindenképpen az a zene, amit látni is kell, nem csak hallani. Ahogy felépíti a dalokat, ahogy egymásra rétegzi a hegedűsávokat, dobot, gitárt, basszusgitárt helyettesít (imitál) velük, ahogy él a színpadon, egyedül belakja az egész teret - tényleg egy csoda, öröm nézni (és hallani).”

Ami szintén örömteli még, hogy sikerült az eseményhez méltó helyszínt is találni, az impozáns Nádor Terem tökéletesen illik ehhez a zenéhez és előadáshoz.

Az alábbiakban a szervezők ajánlóját olvashatjátok:

Mind a koncertek felejthetetlen hangulata és szépsége, mind a letehetetlen lemezeik végett is Matt Howden, a Sieben énekes-hegedűvirtuóza a legkedveltebb előadóink egyike. A Memento Mori mérföldkőnek és beteljesült álomnak tekinti, hogy szeptember elsején egy páratlan helyszínen vendégül láthatja a brit fiatalembert.

Dalai a sheffieldi szürke ég boltozata alól, a mocsaras környék nélkülöző munkásosztályának világából a kinyíló mennybolt simogató napkerekéig érnek. De Matt nemcsak borongósan gyönyörködtető kompozíciói miatt vált Európa-szerte ünnepelt előadóvá, az underground és klasszikus zenei fesztiválok visszatérő vendégévé. Hegedűjét üti, csiklandozza "reszeli" - kezei alatt a hangszer önálló életre kel - improvizált és komponált hangrétegeket fésül egyidejű csodálatos hangkölteménnyé. A hegedű a kezében vonós, pengetős és ütőhangszer is egyben. Matt Howden az a tipikus előadó, akinek dalait nem elég felvételeken meghallgatni, művészete igazán koncerteken, "elevenjében" teljesíti be küldetését.

Matt Howden zenei producer, egyetemi tanár, a Sieben mellett több zenei formáció oszlopos tagja (Job Karma/7JK, The Mighty Sieben, HaWthorn) Vendégzenész olyan nemzetközi hírű produkciókban, mint a Sol Invictus, Ordo Equilibrio, Spiritual Front, In Gowan Ring...
"Az élet zene nélkül egyszerűen tévedés, vesződség." Valóban. Ezzel a Sieben minden egyes koncertjén szembesülni lehet. Matt Howden immár két évtized és 13 stúdióalbum élményanyagát hozza el Budapestre, ahol a csodálatos Nádor teremben ad koncertet.

A Nádor Terem Budapest egyik legszebb szecessziós terme. Páratlan akusztikájával 1995 óta több mint 400 hangverseny helyszíne volt. A Vakok Általános Iskolájában található, amely épület több mint 100 éves. Itt található Magyarország legnagyobb ólmozott, festett összefüggő üvegablak-együttese.
A látogatókat kérjük, hogy a rendezvény-helyszín szabályzata miatt, a teremben az alkohol fogyasztását mellőzzék.

Jegyár: 2900 Ft elővételi | 3500 Ft helyszíni | 4500 Ft támogatói
Az elővételi jegyhez a siebenkoncert@freemail.hu PayPal címen, banki átutalással, esetleg budapesti személyes átvétellel lehet hozzájutni. A támogatói jegy egy fekete Memento Mori pólót tartalmaz.

2017. szeptember 1., péntek
Nádor Terem
1146 Budapest
Ajtósi Dürer sor 39.

SIEBEN (UK)

Kapunyitás: 20 óra

sieben.jpg

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása