HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2017.05.05. 19:00 balazs_k

30 éves a Cold Meat Industry - Jubileumi fesztivál Stockholmban

Címkék: koncertajánló

cmi.jpgBár nem teljesen a szívem csücske ez a vonal, ez olyan esemény lesz, hogy nem lehet szó nélkül hagyni. Idén ünnepli alapításának harmincadik évfordulóját a sötét (elsősorban skandináv) industrial és ambient egykor legjelentősebb kiadója, zászlóshajója, inspirátora (és még fokozhatnám), a Cold Meat Industry. Sok jelentős előadót és lemezt adott a világnak ez a kiadó, a 90-es években nem volt nála meghatározóbb ebben a körben, és nagyon sokan viseltettek rajongással maga a kiadó iránt is, megvettek mindent, amit kiadtak, tekintet nélkül arra, hogy ki szerepelt rajta (ehhez persze hozzájárult az is, hogy nagyon sokáig tényleg minőségi kiadványaik voltak, lehetett bízni az ízlésükben és értékítéletükben). Idővel persze minden jónak vége lesz, az utóbbi pár évben szép lassan ez a kiadó is földbe állt (mint sokan mások a "hőskorból"). De most, a harmincadik évforduló kapcsán Roger Karmanik kiadóvezető a Death Disco csapatával karöltve úgy döntött, hogy méltóképpen ünnepli meg ezen jeles eseményt, és tényleg egy olyan rendezvényt sikerült összehozniuk, ami párját ritkítja, minden egykori (és mai) rajongó álmainak netovábbja. És persze csak most, egyszeri alkalommal, soha többet (persze azért a negyvenedik meg az ötvenedik évfordulót ne zárjuk ki).

A felállás igazán impozáns, a kiadó legjelentősebb előadóit sikerült összehozni erre a fesztiválra:

Arcana, Archon Satani, Brighter Death Now, Coph Nia, Desiderii Marginis, Deutsch Nepal, In Slaugther Natives, Morthound, Mortiis, MZ.412, Ordo Rosarius Equilibrio, Raison D'Etre, Sanctum, Sephiroth, Sophia

Aki valaha is odavolt a Cold Meat Industryért és zenekaraiért, még most csapjon le gyorsan a jegyekre, amíg lehet, mert nem hiszem, hogy sokáig elérhetőek lennének.

cmi_fest_2017.png

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása