HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2014.06.02. 20:00 balazs_k

Újabb nevek a WGT-re

Címkék: hírek

wgt2014_logo.jpgAhogy az várható volt, újabb fellépőket jelentettek be a lipcsei Wave Gotik Treffenre a minket érdeklő területekről is. Akusztikus gitáros neofolk terén itt lesz a pályája csúcsán már túl lévő, de még mindig érdekes olasz Argine, valamint a metalből jött akusztikus folkzenekarok egyik feltörekvő német reprezentánsa, a Nebelung. Az éteri/neoklasszikus vonulat tovább erősödött az olasz Hexperos és Verdiana Raw zenekarokkal, valamint tiszteletét teszi a horvát Loell Duinn és a leegyszerűsítve csak orosz Dead Can Dance-ként emlegetett, nemrég Magyarországon is fellépett Theodor Bastard is. Ambient/industrial vonalon is tovább színesedett a kép, fellép a német Loki Foundation egyik zászlóshajójának, a Herbst9-nak oldalhajtása, a Land:Fire, a 80-as évek old school industrialját képviselő brit Konstruktivists, a kegyetlen északi death industrial hagyományait továbbvivő, egyre népszerűbb svéd Trepaneringsritualen, valamint az ambient és a martial industrial határán mozgó spanyol Der Blaue Reiter. A sötét, „furcsa folkot” két, nevében is „furcsa” zenekar, a közkedvelt belga Kiss The Anus Of A Black Cat és a 20 év után ismét aktív Revolutionary Army Of The Infant Jesus képviseli.
Természetesen az itt felsorolt összes zenekart nem lehet a fesztivál négy napja alatt végignézi, már csak azért sem, mert vannak ütközések, többen ugyanazon időpontban játszanak, de az ezen zenék iránt érdeklődő nyitott egyedek könnyen találnak maguknak nézni- és hallgatnivalót bármelyik nap.

A fellépők teljes listája itt található, a részletes beosztás pedig itt.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása