HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2014.04.28. 23:00 balazs_k

2014-ben is WGT

Címkék: hírek

wgt2014_logo.jpgAhogy lassan negyedszázada minden évben, idén is a "sötét zenéké" a pünkösd Lipcsében. Az elmúlt évhez képest valamennyivel jobban állunk a bejelentett nevekkel kapcsolatban, több érdeklődésünkre számot tartható fellépőt ismerhettünk már meg hivatalosan, mint tavaly ilyenkor, kicsit több mint egy hónappal a fesztivál előtt, bár az igazán húzónevek még hátra vannak (legalábbis remélhetőleg lesznek még ilyenek). Amit már most tudni lehet, hogy fellép az egyik legnépszerűbb német neofolk csapat, a Sonne Hagal, itt lesz a hegedű és az effektpedálok virtuóza, Matt Howden, Sieben nevű egyszemélyes projektjével, visszatér Patrick Leagas is, a jelenleg Six Comm írásmódot használó kultikus formációjával, valamint egy másik egykori Death in June énekes/közreműködő is tiszteletét teszi a fesztiválon, méghozzá Gary Carey Joy of Life nevű zenekara élén. Ebből a közegből említésre méltó még az angol folkénekes, Andrew King, valamint az olasz Albireon zenekar. Az éteri/neoklasszikus hangzásokat kedvelők a francia Collection D'Arnell-Andréa fellépésének örülhetnek, és valószínűleg ezt a vonalat erősíti az olasz Argine hegedűse, Edo Notarloberti Viviana Scarincivel alkotott duójával. Az északi dark ambientet egyelőre a svéd Desiderii Marginis és a norvég Svartsinn képviseli, de esetleg várhatunk még pár előadót ebből az irányból is (ha a régi jó Cold Meat-nap talán nem is tér vissza, bár sokan örülnének neki). Az industrial/noise színtérről itt lesz a kultikus olasz Sigillum S, a szintén olasz, de Londonban élő, a népszerű Hagshadow esteket szervező Gaya Donadio, brutális Antichildleague nevű formációjával, és egy másik szervező, a Wroclaw Industrial Festet egyengető Maciek Frett a lengyel Job Karmával. És ha már mind a Job Karma, mind a Sieben jelen lesz Lipcsében, teret engednek közös projektjüknek, a 7JK-nek is.
Nagyjából ennyi az, amire első körben felhívnánk a figyelmet, természetesen ha jönnek még újabb, fontos nevek, azokról is beszámolunk majd.

wgtbanner1.jpg

A végére pedig a szokásos általános információk:

23. Wave Gotik Treffen

2014. június 6-9., Lipcse, Németország - kb. 40 helyszínen szerte az egész városban, sátorozási lehetőség a fő helyszínen, az agra vásárközpontban a város szélén.

A négynapos belépő elővételben 99 euró, mellyel a tömegközlekedés is igénybe vehető a fesztivál időtartama alatt, péntek 8:00-tól kedd 12:00-ig.

Obsorgekarte (kempingjegy) 25 euró, amely a sátorozási lehetőségen kívül a szokásos programkönyvet is magában foglalja. Az Obsorgekarte csak belépővel együtt érvényes.

Parkolás a vásárközpontban, parkolómatricával, ami 15 euróba kerül, és a fesztivál teljes időtartama alatt érvényes.

Ahogy minden évben, a szervezők idén is nagyjából 20 ezer látogatóra számítanak.

További részletek és jegyrendelés a fesztivál honlapján.

 

wgtbanner2.jpg

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Közben az olasz ARGINE is bekerült a felhozatalba.
@sorger: Igen, jött közben pár új név, hamarosan érkezik is az újabb cikk, ha végleges lesz a fellépők listája.
süti beállítások módosítása