HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2013.10.01. 22:00 balazs_k

Idén is lesz Runes + Men, ezúttal Lipcsében

Címkék: koncertajánló

logo-runes-men.jpgA tavaly év végi, aktuális Death in June-turné drezdai állomása köré szerveződő első Runes + Men fesztivál felhozatalában megközelítette az az évi, igen erős WGT-s kínálatot. Az idei, nem túl erős WGT-t viszont biztos felülmúlja a második felvonás (amit ezúttal Lipcsében tartanak) - legalábbis a felvonultatott neveket tekintve mindképp. A két nap jól láthatóan különül el azon egyszerű tematika mentén, hogy az első nap a németeké, a második a briteké (kakukktojásként a dániai orosz elektrobohóc Parzivallal kiegészülve). Pénteken a jelenleg legjobb, leginkább figyelemre méltó három német neofolkzenekar, a Hekate, a Darkwood és a Sonne Hagal lép fel, előttük bizonyíthatja rátermettségét a seelenthronos Norbert Strahl másik formációjával, a Steinnal, valamint a Golgatha énekeseként (is) ismerős Marcus Stieglegger pogányfolk zenekara, a MARS (hozzá kapcsolható a Vortex nevű dark ambient projekt is - mennyi ötletes, eredeti név) nyitja az estet. A szombati nap húzóneve a Sol Invictus, előttük egykori hegedűsük, Matt Howden (Sieben) játszik majd, itt lesz az egykor a Death in June-ban is közreműködő Gary Carey zenekara, a Joy of Life, a betegség miatt elmaradó While Angels Watch helyett pedig a Naevus lép fel. Kissé kívülállóként bemutatkozhat ennek a közönségnek a fiatal énekes-dalszerző, Evi Vine is. A jegyár péntekre 30 euró, szombatra 35, a helyszín a lipcsei Theaterfabrik.

Runes + Men Festival

2013. október 4-5., Lipcse, Németország
Theatherfabrik Leipzig/Sachsen
(Franz-Flemming-Str. 16, 04179 Leipzig)

Péntek:

Hekate 
Darkwood
Sonne Hagal
Stein
MARS

Szombat

Sol Invictus
Sieben
Evi Vine
Joy of Life
Naevus
Parzival

runesmen.jpg

További információ: Runes + Men, Equinoxe Organization

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása