HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2013.04.08. 20:00 sorger

A hónap végén ismét Rites Fesztivál Bécsben

Címkék: koncertajánló

rites2.jpgA tavalyi, rendkívül sikeres bemutatkozó esemény után idén ismét megrendezésre kerül a Rites fesztivál az osztrák fővárosban. A DJ Eraserhead (alias Herr Werner) által életre hívott esemény idei felhozatala ugyan egyértelműen halványabb a tavalyi tükrében, azonban még így is egy roppant érdekes és (előzetesen bizalmat szavazva) élvezetes este élményét gyűjtheti be az, aki veszi a fáradtságot és legyőzve ezt a kevéske távolságot, elzarándokol a sógorokhoz. Az eseményt az osztrák/amerikai HECATE (ezt miért kellett?) formáció fogja nyitni, az infólap szerint tömény dark ambient és sado noise orgiát zúdítva a nézőtéren felsorakozókra. Ezt követően a magyar LARRNAKH csoport próbálja megidézni a neofolk-industrial palackba zárt szellemét ropogósan friss, eddig máshol soha be nem mutatott és néhányak számára talán már ismerősen csengő régebbi szerzeményeket vegyesen csatarendbe állítva. Az olasz ONIRIC (habár ők erőtlenül, de tagadják) egyértelműen a honfitárs SPIRITUAL FRONT nyomdokain haladva szerez magának egyre jelentősebb elismertséget (a jól sikerült Cabaret Syndrome-album ékes bizonyítéka ennek) és ennek a folyamatnak lehet egy fontos építőköve ez a bécsi koncert is. A véleményem szerint (nem) kissé túlértékelt svéd martial-dark-pop STORMFAGEL folytatja a sort, előkészítve a terepet a francia military pop zászlóshajójának, a DERNIÉRE VOLONTÉ zenekarnak. A Geoffroy D. által irányított, kezdetben karcos power industrialba hajló, majd lépésről lépésre dallamosodó, énekcentrikus military dance-be torkolló csapat sok éve Budapesten is bizonyította, hogy érdemes koncerten is látni, hallani őket (továbbá itt a dp-motiv oldalain egy interjú is olvasható), a csalódás esélye így velük kapcsolatban csaknem kizárt. Az élőzenés produkciók előtt, közben és után pedig egy DJ-trió gondoskodik majd a talpalávalóról.

Érdekes és változatos tehát a kínálat ezúttal is, és bár a tavalyi évet ugyan szinte borítékolhatóan nem fogja felülmúlni az idei esemény, azonban így is vétek lenne kihagyni ezt a kisebb fesztivált az erre fogékonyaknak.

2013. április 27. Bécs, Replugged Klub, Lerchenfelderstrasse 23.

HECATE
LARRNAKH
ONIRIC
STORMFAGEL
DERNIÉRE VOLONTÉ

valamint

DJ Skullfest
DJ Alex G.
DJ Balázs (Cawatana/HU)

További információk (jegyárak, rendelés, stb.): http://www.replugged.at/events/derniere-volonte-stormfagel-larrnakhl-oniric-und-hecate

rites2.jpg

MAKE ART, NOT WAR!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása