HTML

dp-motiv

Neofolk, dark folk, apocalyptic folk, post-industrial, martial industrial, military pop, dark ambient, neoclassical, ritual, noise - hírek, lemezkritikák, koncertajánlók, interjúk, koncertbeszámolók

Címkék

2011.08.27. 19:00 sorger

Focus Abyssi - A lemezbemutató koncertek éjszakája

Címkék: koncertajánló

Az alábbiakban a Last Exit csapat egyik oszlopos tagjának az ajánlóját olvashatjátok a novemberi Focus Abyssi-est kapcsán. 


Focus Abyssi
2011.11.19., szombat, 20 óra kapunyitás, 21 óra koncertkezdés
Kék Yuk, Budapest, III. ker. Fényes Adolf u. 28.
Belépő: a helyszínen 2500 Ft, elővételben  (november 15-ig) 2200 Ft

Fellépők: Of The Wand And The Moon, Scivias, Larrnakh, Sturmast

A koncertek után neofolk - dark - industrial party

Jól zárul az év a neofolk rajongóinak, hiszen novemberben több csúcsrendezvényre is sor kerül. A Focus Abyssi esten a legkiválóbb hazai zenekarok mellett a dán Of the Wand and the Moon lesz a különleges vendég.

A budapesti székhelyű STURMAST a honi industrial színtér egyik legmeghatározóbb zászlóvivőjeként teszi tiszteletét ezen az estén. A mindig mellbevágóan drasztikus és erőteljes produkcióval kecsegtető formáció a Focus Abyssi alkalmával sem kíméli majd a jelenlévőket, a martial industrial és a felkavaróan radikális folk irányzatok tökéletes egybeolvasztásával teremtik meg a megfelelő alapokat egy tökéletes ráhangolódáshoz.

A békéscsabai Larrnakh lemezbemutató koncertet ad. A most megjelent második CD, a Like The Silken Shrouds Of Loneliness dalai a legnemesebb neofolk hagyományokat követik azzal a kidolgozottsággal, kiforrottsággal, ami a csapat 6 éves története alatt fokról fokra lett egyre kitapinthatóbb. Mint a jó bor, minden hangulatot elő tud varázsolni a zenekar, legyen szó a természet megelevenedéséről, magányos éjszakákról, elborult pillanatokról, harcias kitörésekről. Igényesség és szépség - ez a kulcs, ahogy a másik három zenekarnál is.

A Scivias a színtér veteránjaként nem igényel bemutatást. A neofolk stílus megannyi arcát bemutatta már a közönségnek a csapat, kimeríthetetlen kreativitásról téve tanúbizonyságot. Nem hiába született meg az Überkosmische Musik öndefiníció. Itt valóban nemcsak a világi témák adják az ötleteket, hanem a létünk teljessége. Rituális előadásaik mindig lefegyverzők, a kiemelkedően jól sikerült nyári Kék Yuk-as fellépés folytatásaként most is erőteljes, mégis harmóniát közvetítő koncertre számíthatunk, ami képes megmutatni a neofolk világának minden vonulatát, tökéletes egy(hegyű)ségbe foglalva azokat.

A dán Of The Wand And The Moon fellépése igazi kuriózum lesz, mert az ősszel megjelenő The Lone Descent album bemutatóját hallgathatjuk meg. Kim Larsen egyszemélyes formációja most John Murphy-vel, minden sötét műfajok ütőhangszeresével fog kiegészülni, hogy meghozza a telet mindannyiunknak, ami után ránk is szakadhat 2012 a világvégéjével. A neofolk egyik legzárkózottabb figurája mindig meghitt koncerteket ad, hangtalan hangokat hív életre, kimondatlan szavaknak ad új esélyt. Aki látja, hogy a körülöttünk levő világ merre tart, annak számára az előadás minden cseppje nektár lesz. Kitárulkozás a bezárultságban - szigorúan 1 hang, 1 dob, 1 gitár.

További információ:
http://www.myspace.com/larrnakh
http://www.myspace.com/sciviasofficial
http://myspace.com/sturmast
http://www.ofthewandandthemoon.dk/
http://yuk.hu/

Az eseménnyel, illetve konkrétan a zenekarokkal a későbbiekben még részletesebben is foglalkozni fogunk. 

 

Focus Abyssi

Saturday, November 19, 2011
Doors open: 20.00, Concerts: 21.00
Kék Yuk, Budapest, Hungary
III., Fényes Adolf u. 28.

OF THE WAND AND THE MOON (DK)
SCIVIAS (HU)
LARRNAKH (HU)
STURMAST (HU)

Afterparty: neofolk - dark - industrial

Ticket price: 2500 HUF (10 EUR), pre-sale: 2200 HUF (8 EUR)

Ticket order: focusabyssi@gmail.com

For route planning you can use the route planner of Google Maps (also for public transport).

http://myspace.com/larrnakh
http://myspace.com/sciviasofficial
http://myspace.com/sturmast
http://www.ofthewandandthemoon.dk
http://yuk.hu

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó kis estének ígérkezik, remélem sokan leszünk!
süti beállítások módosítása